top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

תבשיל קדרה של פריקה,לוביה וירקות שורש בשרי צמחוני טבעוני

עודכן: 20 בדצמ׳ 2022






קדרה מחממת של חורף, שמתחילה על הכיריים וממשיכה בתנור,

ממלאת את הבית בריח נפלא.

מחממת ומשביעה.

אפשר בשרי, צמחוני או טבעוני

כדי להפוך את הקדרה לארוחה צמחונית מלאה אפשר להוסיף את הביצים.

לגרסה הטבעונית מחליפים את הבשר או הביצים בגרגרי חומוס



ירקות שורש
ירקות שורש

6 מנות בשריות או צמחוניות או טבעוניות

200 קלוריות למנה ללא ביצה; 270 קלוריות למנה עם ביצה

החומרים ל - 8 מנות

  • 250 גרם פריקה ( 1/2 שקית = כוס)

  • 2 בצלים פרוסים דק

  • 2 כרישה שטופה רק החלק הלבן ופרוסה לעיגולים

  • ראש סלרי גדול או 2 קטנים קלוף וחתוך לקוביות

  • בטטה קלופה וחתוכה לקוביות

  • 3 גזרים, חתוכים לעיגולים אני גיוונתי בצבעי הגזרים

  • 6 תמרים מג'הול גדולים מגולענים וחצויים

  • 2 ראשי שום שלמים שטופים

  • מלח ופלפל לפי טעמכם

  • 2 כפיות תבלים ראס אל חנות

  • 4 - 5- עלי דפנה ( אפשר לשים בשקית או מסננת קטנה מתאימה לבישול ביחד עם גרגרי הפלפל האנגלי)

  • 5 -6 - גרגרי פלפל אנגלי

  • חצי כפית כורכום למי שרוצה

  • 2.5 כוסות מים או יותר לפי הצורך

לקדרה הבשרית

  • 900 גרם בשר לקדרה לא שומני. נתחים מומלצים פילה מדומה או אונטריב

לקדרה הצמחונית

  • 8 ביצים

לקדרה הטבעונית

  • כוס גרגרי חומוס


הקדרה הבשרית בסיר של סולתם



הקדרה הצמחונית - טבעונית בסיר חרס



אופן הכנה:

משרים את הלוביה במשך לילה לפני ההכנה

בסיר גדול שאפשר להכניס לתנור מזהיבים את הבצל, רצוי ללא שמן.

מוסיפים את שאר ירקות השורש ומאדים יחד עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב.

לקדרה הצמחונית והטבעונית ממשיכים אחרי ההוראות שכאן לאחר ההוראות לגביי הבשר.

לקדרה הבשרית, מוציאים את כל הירקות.

בסיר מקפיצים את קוביות הבשר עד שהבשר סגור.

מחזירים אל כל הירקות וממשיכים להלן

לקדרה צמחונית וטבעונית ממשיכים מכאן מוסיפים לסיר את כל שאר החומרים למעט הפריקה, הביצים, התמרים וראשי השום.

כולל התבלינים ו- 1/2 כוס מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים כשעה.

מוסיפים את הפריקה ו - 2 כוסות מים, ומערבבים.

מסדרים מעל את התמרים, הביצים וראשי השום

ומשקיעים בתוך התערובת. -

מעבירים לתנור לחומם מראש לחום של 150 מעלות ל - 3 שעות. באמצע הבישול בודקים את מפלס המים. צריכים להיות מעט מים בסיר.

אם אין בכלל מים, מוסיפים מעט.

אפשר להשאיר בתנור שעות נוספות לחיזוק טעמים וצבע.

אבל חשוב לשים לב שיש תמיד מעט מים בסיר.

מומלץ להגיש עם סלט.



רוצים לעבור חורף קל ובריא עם ירידה במשקל?

קיט חורף קל על המשקל יעזור לכם בזה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,


הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.


כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?


לקבל המון טיפים קלים ובריאים


מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי



אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 


פוסטים קשורים

הצג הכול

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page