הכרתי את המאכל האוסטרי המסורתי הזה,
באחד מהטיולים לחו"ל, והתאהבתי קשות !!!
בעצם, סוג של איטריות, אבל ממש טעימות !!!
למתכון הבסיסי אפשר להוסיף טעמים מלוחים או מתוקים.
למשל בשווקי חג המולד באוסטרי, מגישים מתוק עם פרג.
במסעדות מגישים עם בשר או גבינות.
כל כך התלהבתי שקניתי מכשיר מיוחד להכנת שפצלה,
אבל אפשר להכין אותו עם כל מסננת שיש בה חורים גדולים.
זה מתכון, שהוא פיתוח שלי עם פטריות ממש מיוחדות -
שמותר לאכול אותן רק לאחר בישול.
10 מנות גדולות 220 קלוריות למנה
החומרים לשפצלה:
½ קילו קמח ( רצוי, חצי מזה קמח מלא)
3 ביצים
300 מ"ל סודה קרה
2 כפות עשבי תיבול מיובשים, אני משתמשת בכאלה שקניתי בפרובאנס,
אבל כל תערובת אחרת שאתם אוהבים, תתאים
כפית מלח
גיוונים:
קבלת שפצלה בצבעים אפשר להוסיף לבצק:
💛💜לצבע סגול - חצי כוס או יותר סלק מבושל טחון
💚לצבע ירוק - כוס עשבי תיבול בטעמים שאוהבים טחונים
💛לצבע צהוב - כף כורכום טחון
החומרים לרוטב
חצי קופסת פטריות שי-מג'י חומות או לבנות ( חשוב לדעת על הפטריות - לפני הבישול יש להפריד את הפטריות ע"י חיתוך הבסיס (מצע הגידול). יש לבשל/ להקפיץ לפני ההגשה). אם אין אם הפטריות האלה, אפשר פטריות רגילות
מיכל שמנת לבישול 9% או להחליף בסויה או בפרווה למי שרוצה
עשבי תיבול - לפי מה שאוהבים:
פטרוזיליה קצוצה
גרגיר נחלים
עירית קצוצה
בזיליקום קצוץ לטאץ' איטלקי - לא חובה
צריך גם:
מסננת לשפצלה או כל מסננת מתכת אחרת עם חורים גדולים, שאפשר להניח על סיר,שיש בו מים רותחים,
כמו זו
אופן הכנה:
מערבבים סודה וביצים במערבל וו גיטרה
תוך הקצפה מוסיפים את הקמח, מלח, עשבי תיבול מיובשים ( ואם החלטתם גם להוסיף תוספת צבע)
בהדרגה עד קבלת בצק רך, ללא גושים כמו בסרטון
נותנים לתערובת לנוח 15 - 20 דקות.
בנתיים מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר גדול.
כשהמים רותחים, מניחים מעל את המסננת.
במסננת חורים רגילה, מניחים מצקת מהתערובת, ומזיזים אותה מצד לצד,
בעזרת הצד הכהה של סכין,
כך שנוצרים נטיפים שזולגים לתוך המים הרותחים.
אם יש לכם מסננת מיוחדת לשפצלה, מניחים אותה על הסיר,
ממלאים את המיכל המיועד לכך, בתערובת הבצק ומזיזים אותו מצד לצד,
עד שכל הבצק זולג בנטיפים לתוך המים הרותחים.
כך עושים עם כל כמות הבצק.
מערבבים מידי פעם בעדינות, בכף עץ.
ומבשלים עד שכל השפצלה צפים. 3 - 5 דקות.
מוציאים בכף גדולה מחוררת.
במקביל, מחממים מחבת נון סטיק.
אפשר לרסס מעט שמן בתרסיס.
לשים את השפצלה, במחבת, ולערבב מעט כדי להזהיב.
יתכן שיהיה צורך לעשות זו בכמה פעמים
או לשים בסוטז ממש גדול.
להוסיף פטריות מגי – שי , להקפיץ קלות.
להוסיף שמנת לבישול 9% או תחליף טבעוני,
להביא לרתיחה עדינה.
לערבב תוך כדי בישול עוד שתי דקות לאחר רתיחה.
לכבות את האש.
לפזר עשבתי תיבול – עירית, גרגיר, פטריזיליה
להגיש מיד.
מומלץ להגיש עם סלט. או כתוספת למנה עיקרית
וככה זה כשאני מטיילת בגרמניה,
ומכינה ארוחת ערב משפצל טרי שקניתי בשוק המזון המקומי
שפצל גרמני מקורי
ברוטב עגבניות-ריקוטה מוגש עם פירות יער וגבינת עיזים
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
הכנתם?
אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara
וגם בפייסבוק facebook.com/liora.houbar.diet
שאלות, שיתופים, הצעות
וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽
Comments