הדרך האולטימטיבית להכין שניצל בבית וגם לא לטגן אותו
בלי חומרים משמרים ובלי תוספים.
הילדים מרוצים כי טעים וגם ההורים כי המטבח הרבה יותר נקי....
ההכנה קלה והתוצאה טעימה, בריאה ודלת שומן.
אפשר כמובן לקחת את התיבול לאן שרוצים.
במתכון הזה החלפתי את הקמח בקמח כוסמין ואת פירורי הלחם בפירורי שיבולת שועל
גם הרבה יותר בריא ומשביע,
וגם נותן תחושה קראנצ'ית מעולה.
ומוסיפים לו שני שדרוגים: מפחיתים מאוד את כמות השמן, והטעם מקבל חיזוק בזכות תיבול הביצה ופירורי הלחם. אם אתם מגישים אותו לילדים שלא מוכנים להתנסות בטעמים חדשים,
הכינו את השניצל מהמרכיבים להם הם רגילים.
3 מנות, 200 קלוריות למנה
שניצל רגיל מכיל כ 500 קלוריות ( הכל לחם ושמן מטוגן) החומרים :
3 פרוסות (150 גרם גרם כל אחת, 450 גרם בסה"כ) חזה עוף משוטח לשניצל,
אבל לא מאוד דק. כי הנינג'ה מעט מייבש.
לבלילת הביצה
1 ביצה
1/2 כפית ממרח חרדל
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי
כוס קמח כוסמין מלא
כוס שיבולת שועל - לקנות שיבולת שועל רגילה לטחון לגרגרים גסים בבלנדר מוט או כל כלי אחר שיש לכם בבית
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אפשרות: עשבי תיבול מיובשים קצוצים (רוזמרין, תימין, אורגנו וכדומה). או 2 כפות תערובת השביעיה הסודית של ליאורה. המתכון בלחיצה כאן
שמן במרסס
אופן ההכנה : 1 מחממים את הנינג'ה לתוכנית לתוכנית גריל על 260 מעלות למשך 5 - 8 דקות.
2. בלילת הביצה: טורפים את הביצה בקערה או בצלחת עמוקה. מוסיפים את החרדל, והפפריקה המתוקה ומערבבים.
.3 הציפוי: מערבבים את שיבולת השועל עם מלח, פלפל ועשבי התיבול (אם רוצים)
4. מכינים 3 קערות - באחת בלילת ביצה, באחת קמח ובאחת שיבולת שועל
טובלים את נתחי השניצל בקמח, אח"כ בביצה, מעבירים לתערובת פירורי השיבולת שועל ומצפים היטב.
מנערים מהשאריות
.5 מניחים את השניצלים בתבנית הנינג'ה גריל. לאחר שהמכשיר הגיע למצב ADD FOOD
אחד ליד השני (בלי שיכסו זה את זה( מרססים עליהם ממרסס השמן, ממרחק של כ-10 ס"מ, כך שהם יכוסו בשכבת שמן דקה.
סוגרים את הנינג'ה גריל ,
אפשר לבדוק פעם אחת, כדי לבדוק את מצב ההשחמה באמצע אבל אין צורך להפוך
מוציאים ומגישים.
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
היי שאלה קטנה, למה מצב גריל בנינג׳ה ולא טיגון אוויר?