צילום: יוסי סליס, סגנון והפקה: נטשה חיימוביץ -ל"לאשה"
הדרך האולטימטיבית להכין שניצל בבית וגם לא לטגן אותו
בלי חומרים משמרים ובלי תוספים.
הילדים מרוצים כי טעים וגם ההורים כי המטבח הרבה יותר נקי....
ההכנה קלה והתוצאה טעימה, בריאה ודלת שומן.
אפשר כמובן לקחת את התיבול לאן שרוצים.
במתכון הזה לא מוותרים על פירורי הלחם, כדי שזה יהיה שניצל אמיתי,
ומוסיפים לו שני שדרוגים: מפחיתים מאוד את כמות השמן, והטעם מקבל חיזוק בזכות תיבול הביצה ופירורי הלחם. אם אתם מגישים אותו לילדים שלא מוכנים להתנסות בטעמים חדשים,
הכינו את השניצל מהמרכיבים להם הם רגילים.
3 מנות, 200 קלוריות למנה
שניצל רגיל מכיל כ 500 קלוריות ( הכל לחם ושמן מטוגן) החומרים :
3 פרוסות (150 גרם גרם כל אחת, 450 גרם בסה"כ) חזה עוף משוטח לשניצל
לבלילת הביצה
1 ביצה
1/2 כפית ממרח חרדל
1 שן שום, קלופה ומעוכה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
לציפוי
פירורי לחם, רצוי מקמח מלא ובפסח קמח מצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
אפשרות: עשבי תיבול מיובשים קצוצים (רוזמרין, תימין, אורגנו וכדומה). או 2 כפות תערובת השביעיה הסודית של ליאורה. המתכון בלחיצה כאן
שמן במרסס אפשר לרכוש איכותי כזה במטח ההטבות שלי - לינק כאן למטה
אופן ההכנה : 1 מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
2. בלילת הביצה: טורפים את הביצה בקערה או בצלחת עמוקה. מוסיפים את החרדל, השום והפפריקה המתוקה ומערבבים.
.3 הציפוי: מערבבים את פירורי הלחם עם מלח, פלפל ועשבי התיבול (אם רוצים)
4. טובלים את נתחי השניצל בביצה, מעבירים לתערובת פירורי הלחם ומצפים היטב.
.5 מניחים את השניצלים בתבנית אחד ליד השני (בלי שיכסו זה את זה( מרססים עליהם ממרסס השמן, ממרחק של כ-10 ס"מ, כך שהם יכוסו בשכבת שמן דקה. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים 15-10 דקות. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כ-5 דקות, עד שפירורי הלחם מזהיבים. הופכים את השניצלים ואופים עוד 3-2 דקות, ( אפשר להעביר למצב גריל) עד הזהבה. מוציאים ומגישים.
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Commentaires