כבר מזמן יש לנו תחליפים מעולים לבצק עלים רגיל,
עתיר שומן וקלוריות.
את המאפה הזה הכנתי עם 2 סוגי בצק לבחירתכם.ן
מעולה לאירוח או לארוחה צמחונית - חלבית
*דיאטיפ בריא של ליאורה חוברה:
לא חייבים חמאה מומסת ושילוב גבינות 5% מכל מיני סוגים עושה עבודה מצוינת
המאפה הזה בסדרת מׇאׇפִילוֹ (מאפה פילו) של ליאורה חוברה
מבצק עלים דל שומן , בכל שטרודל – כ – 15 מנות – 100 קלוריות למנה
מבצק פילו (במגוון צורות ההגשה) - כל יחידה מעלה אחד - 150 קלוריות ליחידה החומרים :
חבילת עלי פילו מצוננים או קפואים שהופשרו בלילה במקרר או או חבילת בצק עלים דל שומן
אם עובדים עם פילו , בזמן העבודה יש לכסות את הפילו במגבת.
500 גרם גבינות 5% - אפשר להשתמש בכל השאריות שיש במקרר של גבינות שונות כולל קוטג' וגבינות מלוחות. אני ממליצה לגוון ולשלב לפחות 200 גרם ריקוטה שהיא גבינת עשירת סידן ומתאימה מאוד לבישול
3 ביצים
200 גרם עלעלים שונים. אני אוהבת לגוון בסוגים ובצבעים (קונה מעלעלים רעננים)
2 בצלים פרוסים
1/2 מיכל שמנת לבישול 9%
כף קמח
מלח ופלפל לפי הטעם
לקישוט
ביצה טרופה, שומשום מלא או שחור או תערובת של שניהם אופן ההכנה:
מכינים את המלית - מאדים את הבצל עד הזהבה על תרסיס שמן.
מכבים את האש. מוסיפים את העלעלים מערבבים בקערה גדולה את הגבינה עם הביצים.
מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את כל שאר החומרים.
הכנה בבצק עלים דל שומן
מחלקים את החבילה ל - 3 חלקים.
מכינים לפי הסרטון שכאן
ואז עוברים לחלק האחרון
הכנה עם עלי פילו
עם עלי פילו יש מגוון צורות הכנה.
אפשר להכין מאפה מעלה בודד, ואז אפשר לגלגל כמו בורקס עם המלית.
בורקסים קטנים או ארוכים יותר
או שמניחים עלים זה על זה כשביניהם ריסוס שמן, ממלאים במלית ויוצרים מאפה דומה לבצק העלים
או שמרפדים תבניות חסינות אש תבנית שקעים, כל אחת בעלה ובתוכו מניחים את המלית.
אפשר לסגור את העלה או להשאיר פתוח.
או שמקפלים עלה ל - 4 כך שנוצר מלבן. תרסיס שמן בין הקיפולים.
מניחים מלית במרכז וסוגרים מהצדדים כמו מעטפה שיש בה פתחים.
בשתי הגרסאות
מחממים תנור ל - 180 מעלות אם זה פילו ול - 220 ממעלות אם זה בצק עלים.
מורחים בביצה ומפזרים שומשום
אופים עד הזהבה. מגישים חם.
עם סלט או יוגורט או מרק צזיקי מרענן
אפשרויות הכנה והגשה בעלי פילו
נקניק ארוך בכוסיות מאפה בצורת מעטפה
קוביות אפיה בתבנית שקעים אפיה כבורקס ארוך
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments