top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

שוקי עוף במשמשים, כתומים אחרים וערמונים

עודכן: 1 בספט׳ 2023


שוקי עוף במשמשים


אין כמו הריח, הטעם והצבע של המנה הזו.

גם אחרי שהשארתם את העור של העוף אצל הקצב,

העוף עסיסי וטעים, המשמשים ושאר הכתומים מוסיפים המון צבע ובריאות.

ושילוב הטעמים פשוט מושלם !

ובגלל שעונת המשמשים באמת קצרה,

בימים אחרים אפשר עם שזיפים או תמרים




6 מנות 250 קלריות למנה

החומרים למרינדה

  • כוס מים רותחים שהומסה בהם כפית אבקת מרק עוף אורגני או כוס מרק

  • 2 כפות תערבות חוויאג' למרק ( אפשר להחליף כמויות שוות של כמון, וכורכום

  • 4 שיני שום כתושות

  • מיץ מלימון שלם

  • 3 ס"מ ג'ינג'יר טרי קלוף מגורר או כפית ג'ינגי'ר מיובש

  • 2 כפות דבש או סילאן, אבל הכי מומלץ ריבת משמשים וחמוציות פרסיות, המתכון שלה נמצא בלחיצה כאן

החומרים לתבשיל :

  • ריסוס שמן ממרסס שמן

  • 12 שוקי עוף ללא עור (מומלץ להשאיר את העור אצל הקצב)

  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

  • 2 בצלים פרוסים

  • 12 משמשים מגולענים ( וכשאין, שזיפים או תמרים מג'הול)

  • 4 גזרים, קלופים ופרוסים לעיגולים

  • 2 בטטות קטנות או אחת גדולה , קלופות וחתוכות לקבויות או חצאי עיגולים

  • מעט פלפל חריף - למי שאוהב, לא חובה

  • כוס יין לבן

  • 10 שיני שום שלמות קלופות שלמות

  • שקית ערמונים בוואקום

  • כמה ענפי טימין שלמים שטופים

מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם

עוף במשמשים - תהליך ההכנה מבית הספר לבישול שלי




אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המרינדה.

משהים את שוקי העוף במרינדה לפחות שעתיים במקרר.

מרססים את תחתית הסיר, רצוי נון סטיק איכותי, בתרסיס שמן

מוסיפים את שוקי העוף, ממליחים ומפלפלים, ו״מטגנים״ עד שהן מזהיבות. מניחים בצד להתקרר בקערה.

מרססים שוב את תחתית הסיר, ו״מטגנים״ את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הגזרים,בטטה, שיני השום

ומערבבים היטב ו״מטגנים״ קלות.

מוסיפים את חצאי המשמשים ומערבבים שוב.

מחזירים את השוקיים לסיר , כולל כל נוזלי המרינדה

מערבבים ומוסיפים גם את היין, מערבבים היטב.

מעבירים לתבנית תנור.

מכסים את התבנית.

מעבירים לתנור שחומם מראש ל - 200 מעלות, לשעה.

לאחר שעה, בודקים האם העוף עשוי והגזרים התרככו.

מוסיפים ערמונים וגבעולי טימין

ומבשלים בתנור, ללא כיסוי עוד 1/4 שעה.


מגישים חם.


 

רוצה לדעת איך אפשר לשלב

מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?

לרדת במשקל בתוכנית מהודקת?

אני מזמינה אותך להכיר את התוכנית המצליחה שלי

חוזרת לשגרה חוזרת לגזרה

אפשר עם או ללא קיט צמחי המרפא

כל הפרטים ורכישה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Jul 01, 2022

הכנתי את המתכון הזה בעונת המשמשמים בשנה שעברה וכולם ליקקו את האצבעות. מתכוונת להכין גם השנה. תודה, לאה מערבי, ירושלים

Like
Replying to

תודה רבה יקירה. שמחה לשמוע. מוזמנת להנות גם מכל מגוון המתכונים האחרים באתר

Like

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page