לשוקולד יש המון יתרונות בריאותיים.
הוא מכיל נוגדי חימצון, חומרים שתורמים להורדת לחץ דם, חומצות שומן ייחודיות,
וחומרים שתורמים למצב רוח.
כדי להפיק משוקולד את יתרונותיו, חשוב לצרוך שוקולד המכיל אחוז גבוה של מוצקי קקאו,כמה שפחות סוכר ושומן, וכמובן להגביל את הכמות.
הרבה יותר טעים להכין שוקולד בריא לבד.
אתם בשליטה מלאה על איכות השוקולד, אחוז הקקאו, המילוי והצורה.
כדי להפיק משוקולד את יתרונותיו,
חשוב לצרוך שוקולד המכיל אחוז גבוה של מוצקי קקאו,
כמה שפחות סוכר ושומן, וכמבון להגביל את הכמות.
רוב הגרסאות לשוקולד Home Made,
מבוססות על שמן קוקוס שמכיל 83% שומן רווי.
גם חמאה היא לא תחליף כל כך טוב.
לכן, לאחר חקר מעמיק, החלטתי שהכי מומלץ לבחור בחמאת קקאו. היא מכילה פחות מ60% שומן רווי, מקורה טבעי מפול הקקאו ובשילוב עם עיסת הקקאו, תייצרו שוקולד אמיתי.
כזה שאפשר להגיש בטמפרטורת החדר ואינו נמס.
נכון, יש כאן שומן רווי, ולכן צריך לאכול מעט.
ומה שכייף שאפשר להוסיף מה שבא, לערבב, לשחק והכל יוצא טעים.
עופו עם הדימיון שלכם על הטעמים - בתוך העיסה ובקישוטים,
וגם בצורות בעזרת התבניות השונות.
פעילות נהדרת עם ילדים !!!!
כשאוכלים שוקולד טבעי
כשהטעם המריר דומיננטי למדיי,
אין צורך ביותר מפרלין אחד.
כמה דגשים חשובים להכנת שוקולד
1. חשוב לבחור עיסת קקאו וחמאת קקאו מאיכות מעולה. מומלץ כאלה המיוצרים בפרו.
2. אפשר לבחור שוקולד נא - שהוא בעל ערך תזונתי יותר גבוה ומעולם לא עבר חימום או שוקולד קלוי שעבר חימום וערכיו התזונתיים פחותים מעט, וגם מחירו זול יותר.
3. אני ממליצה על ייצור שוקולד המכיל כמות גבוהה של מוצקי קקאו. היחס בין חמאת הקקוא לעיסת הקקאו הוא זה שקובע את האחוז. ההמלצה שלי לשוקולד מריר ואיכותי יחס של 1 ( חמאת קקאו ) ל - 3 ( עיסת קקאו)
4. בתהליך ההמסה, חשבו שהשוקולד לא יגיע לטמפרטורה של מעל 45 מעלות. אם לא תרצו להתשמש במדחום, השיטה היא לעבור את תהליך ההמסה בתוך סיר כפול - Bain Marie שאינו מונח על האש !
ממלאים קערה גדולה במים רותחים,
ובתוכה קערה קטנה שבה ממיסים את השוקולד. כדאי לבדוק מראש את היחס בין גודלי הקערות.
5. חשוב מאוד !!!! לא לאפשר למים להכנס לקערת השוקולד.
החומרים ל - 200 גרם שוקולד - 20 - 15 פרלינים, תלוי בגודל התבנית.
50 גרם עיגולי חמאת קקאו
150 גרם עיסת קקאו
מעט תמצית וניל אמיתית
1/2 כוס ממתיק טבעי , רצוי בצורה נוזלית. מומלץ לבחור סירופ מייפל או טבש א סילאן. למי שרוצה לייצר שוקולד ללא סוכר או להקטין את כמות הקלוריות, אפםשר להוסיף ממתיק טבעי כמו סיטיביה או מלאכותי בכמות השווה ל חצי כוס סוכר ( זו הכמות הנכונה בעייני, מי שחייב להרגיש עוד מתיקות יכול להוסיף עוד סוכר או ממתיק מלאכותי)
ומכאן השמיים הם הגבול - אפשר להוסיף קינמון, חוואיג לקפה ( המתכון כאן) , תמציות טעם טבעיות, שוט אספרסו וכו'.
אפשר קורט מלח לאלה שאוהבים טעם מיוחד החומרים לציפוי/ קישוטים
מה שבא כיד הדימיון :
פירות מיובשים, ללא תוספת סוכר כמובן - אננס, חמוציות טבעיות, פטל, אוכמניות, מנגו וכו'
אגוזים, שקדים, שלמים או מרוסקים, פולי קקאו וכו
מה עוד צריך?
תבניות, רצוי מסיליקון ליצירת הצורות. תבניות איכותיות כמו אלה שבתמונה
תוכלו לרכוש בלחיצה כאן, ולקבל הנחה של 10%.
בהכנסת קוד קופון הזה - LH10
אפילו כפיות משוקולד שתערבבו איתן את כוס הקפה שלכם !!!!
3 2 1
5 4
אופן ההכנה:
מכינים מראש את התבניות.
בתחתית שקעי התבנית מסדרים את כל מה שתרצו שיהיה בפרלינים - פירות יבשים, אגוזים וכו'
מכינים את הסיר הכפול - Bain Marie - בקערה הגדולה שופכים מים רותחים,
בתוכה מניחים את הקערה הקטנה ובתוכה את חמאת הקקאו ועיסת הקקאו.
מערבבים בכף עץ עד המסה מלאה, זה תהליך שלוקח 6 - 7- דקות.
מוסיפים את הממתיק, מערבבים היטב וטועמים. מוסיפים לפי הטעם.
מוסיפים תבלינים, תמצית וניל ומערבבים היטב.
אם רוצים להוסיף שברי אגוזים או כל דבר אחר שיהיה מפוזר בכל הפרלין,
מוסיפים בשלב זה ומערבבים היטב.
שופכים בעדינות בעזרת כף את תערובת השוקולד החמה לתוך התבניות.
מצננים כחצי שעה במקרר.
מחלצים מהתבניות ומגישים !
רוצה לדעת איך לאכול מתוקים במידה?
הרשמ/י בלינק בלחיצה כאן או על התמונה
וקורס חינמי בדרך למייל שלך.
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments