top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

ריבת תאנים בטאץ' איטלקי עם יין אדום וחומץ בלסמי

עודכן: 16 באוק׳


ריבת תאנים

כשיש תאנים בסביבה, חייבים להכין מהם ריבה, כי עוד מעט לא יהיו.

הריבה הזו היא בתיבול מאוד מעניין שעושה שימוש ביין, חומץ בלסמי, ותבלינים שבדרך כלל לא מוסיפים לריבה.

השילוב הזה יוצר פיזור טעמים מדהים בפה בכל טעימה!

את הריבה אפשר כמובן למרוח על הלחם,

אבל גם לשלב בעוגות, תבשילי עוף מוקפצים, על גלידה,

וגם לשים בסופגניות חנוכה.

אפשר גם להביא צנצנת ריבת תאנים כשבאים להתארח בחגים או לשבת.


תאנים צרפתיות
תאנים צרפתיות שנקטפו זה עתה מהעץ

הנחיות לעיקור צנצנות

בריבה בייתית ובטח כזו כמו שלי, שיש בה שליש מכמות הסוכר בהשוואה לריבה רגילה, הסיכוי לקלקול גדול יותר, לכן חובה לעקר את הצנצנצות וגם לשמור בקירור.

אז איך מעקרים?

שופכים לתוך הצנצנות מים רותחים או מטבילים אותן (וגם את המכסים!) במים רותחים ומשהים למשך 15 דקות.

לאחר מכן מייבשים לחלוטין לפני המילוי בריבה.



1.2 ק"ג ריבה (4 צנצנות בינוניות), 14 קלוריות לכפית

החומרים:

  • 700 גרם תאנים שטופות, יש להסיר את הגבעול ולחתוך לרבעים

  • 700 גרם נקטרינות חתוכות לקוביות

  • תפוח ירוק קלוף וחתוך לקוביות ( יש לשמור את הקליפה והגרעינים)

  • כוס יין אדום

  • 1/3 כוס חומץ בלסמי משובח

  • כמה גרגרים של פלפל אנגלי

  • 2 עלי דפנה

  • גרגרי וניל מ-2 מקלות וניל או כפית משחת וניל איכותית (כזאת שרואים בה את הגרגרים השחורים)

  • כפית קינמון

  • מיץ וקליפה מגורדת מ-3 לימונים

  • 300 גרם (כוס ורבע) סוכר חום (אפשר גם פחות, לפי הטעם) או תחליף, סוכר רצוי בסיס סטיביה

  • כף ג'ינגי'ר מגורד טרי

אופן הכנה:

להכנת ריבת תאנים מתחילים שעתיים לפני בישול הריבה

תאנים בסיר

1. מערבבים את כל החומרים למעט הפלפל האנגלי ועלה הדפנה. מעבירים לסיר ומשהים לשעתיים.

ככל שהחתיכות גדולות יותר גדל הסיכוי שהן יישארו בשלמותן בריבה עצמה.2. מעבירים לכיריים, מביאים לרתיחה ללא מכסה על אש בינונית. מגבירים את הלהבה לחמש דקות, ומביאים לבעבוע חזק.

בזמן הרתיחה מסירים את הקצץ שצף על פני הריבה. אני ממליצה לערבב ריבה בעת ההכנה רק בכף עץ.

3. מנמיכים את האש.

תאנים בסיר

4. בסלסלת רשת המיועדת לבישול או שקית גזה המתאימה לבישול, שמים את עלה הדפנה, גרגרי הפלפל האנגלי, קליפות התפוח וליבות התפוח. סוגרים היטב, מכניסים לסיר, כך שהתוכן שלה יהיה טבול בתוך הסיר, ותולים על דופן הסיר בעזרת השרשרת/חוט.

אפשר לרכוש סלסלה כזאת, באתר קנטו בלחיצה כאן, לציין שהגעתם מהאתר שלי ובאתר ידאגו להוסיף מתנה מפנקת למשלוח שלכם. הסלסלה מצויינת להוספת תבלינים ועשבי תיבול לתבשילים, כשרוצים להוציא אותם מהתבשיל בסוף הבישול.5. מערבבים היטב בכף עץ, ומבשלים 40-60 דקות בבעבוע בינוני־חלש. תוך כדי בישול ממשיכים להסיר את הקצף.

6. בשלב זה אפשר למעוך את הפירות או לטחון קצת בבלנדר מוט, אם אתם רוצים מרקם יותר מחיתי.

7. וכאן מגיעים למה שאני קוראת - מבחן הצלחת:

בשלב זה בודקים אם הריבה מוכנה על ידי טפטוף מעט ריבה על צלחת קרה שהושהתה במקרר.

מניחים לריבה להצטנן ובודקים אם היא מספיק נוקשה. אם לא, יש לבשל עוד ולבדוק שוב- עד שמגיעים לתוצאה הרצויה.

צנצנות ריבה

8. בסיום הבישול מצננים את הריבה מעט, מעבירים לצנצנות מעוקרות כשהריבה עדיין חמה ומניחים לה להצטנן בתוך הצנצנות, כאשר הן מכוסות בנייר אפיה, עד צינון מלא.

אני משתמשת רק בנייר אפיה אקולוגי. אפשר לרכוש בחנות בשבילינו במתחם ההטבות באתר שלי, בהנחה של 10% למי שמגיע דרכי ומקליד את קוד הקופון Liora10 בלחיצה כאן.

9. לאחר צינון מלא יש לסגור את הצנצנות היטב ולהעבירן לאחסון במקרר.

הריבה תשמר במקרר לפחות 3 חודשים.



וככה זה נראה על סט הצילומים

צילום ריבת תאנים

 

זה מתכון מעולה

כמו עוד 55 כאלה שמחכים לך בספר שלי



בחגים תמיד הכי קשה.

הם עמוסים טיגונים, ארוחות וטיולים.

האם ברור לך כבר מעכשיו שתעלי במשקל בחגים או בפסח, כמו בכל שנה?

אולי את מוותרת מראש.

אבל מצד שני, את יודעת שמהצד השני של פסח,

מחכה הקיץ, עם השמלות ובגדי הים

ומהצד השני של החגים - מחכים לנו חיים רגילים.

אז נכון, שבחגים הפחמימות מרובות - ואחת הסיבות שהמון א.נשים נוטים לעלות בו במשקל הוא,

הקושי לעמוד בפני כל הפחמימות האלה 😋

אבל אני רוצה ללמד אותך ,

 לעשות הרזיה מונעת

ולא לחכות לאחרי החג.

לא להתבאס שוב מהנזק של כל ארוחות החג,

מזה שאת צריכה  שוב להוציא מהארון,

את הבגדים שגדולים במידה.

איך?

יופי ששאלת,

הכנתי לך ספר מתכונים דלי פחמימה שמתאים במיוחד לכל השנה וגם אפילו לפסח.

כי, בעצם , אם נחשוב על זה רגע,

הבעיה היא הפחמימות נכון?

ולכן אני מציעה לך פשוט לעקוף את הבעיה הזו

עם מתכונים דלי פחמימה.

עם המתכונים המעולים ,

שהכנתי לך,תוכלי ליהנות מימים רגילים וגם חגים מושלמים בלי לסבול,

ובלי להרגיש שאת מחמיצה משהו מהנאות החיים.

בחירה חכמה במתכונים שבספר תאפשר לך  לטעום ולשבוע כמו בכל שאר החגים, 

 ואפילו להפוך את היום הזה, כן, בדיקו עכשיו, להתחלה של דרך חדשה ובריאה.

כן, לא רק שלא תעלי במשקל,את בהחלט יכולה לרדת.

מה מחכה לך בספר?

55 מתכונים דלי פחמימה מותאמים לכל השנה.

122 עמודי צבע מרהיבים בגרסה דיגיטלית שניתנת להדפסה.

כל המתכונים:כשרים

דיאטטיםבריאים וטעימים קלים להכנה

ללא גלוטן - מתאימים גם למי שנמנע מגלוטן

ללא סוכר - מתאימים גם לחולי סוכרת

בין המתכונים גם צמחוניים וטבעוניים

בכל מתכון:

מרכיבים בריאים ודיאטטים

הוראות הכנה פשוטות וברורת

מספר מנות וקלוריות

זמן הכנה

המתכונים מחולקים ל 11 קטגוריות

פתיחים וממרחים

כמו לחם

מרקים

ירקות טריים ומבושלים

מנות עיקריות בשר / דגים

מנות עיקריות צמחוני / טבעוני

כמו פחמימה (תוספות)

גיוונים, מטבלים, רטבים

קינוחים

משקאות


ועוד בונוס


✅רשימת קניות ומזווה בריאה-צעדים לארגון המזווה שיעזרו לך להכניס בריאות הביתה,מה שכמובן משפיע על מצבנו הפיזי והנפשי שניתן להתחיל ליישם עוד היום


כדי לעשות לעצמך ימים שמחים, בריאים

 טעימים ועם ירידה במשקל,

ולרכישת הספר

 לחצי כאן או על התמונה




הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

פוסטים קשורים

הצג הכול

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page