רוסטביף - נתח בקר רזה יחסית, מוגש בחגיגיות למרכז השולחן,
ומצוין גם פרוס קר בכריך ביום שאחרי.
אפשר לגוון בירקות השורש שמוסיפים.
אם תוסיפו גם תפוחי אדמה ובטטה הרי שיש כאן ממש ארוחה שלמה.
הצליה על הרשת כשהירקות מתחת מאפשרת צליה מתאימה לנתח
ותיבול מיוחד לירקות.
נתח גדול - כ - 12 פרוסות, 100 גרם ו - 130 קלוריות לפרוסה ( ללא ירקות )
החומרים
נתח שייטל שלם וטרי במשקל 1.2 ק"ג
1 כף שמן
שיני שום שלמות מראש שום שלם
2 - 4 תפוחי אדמה בינוניים, או 2 בטטות או חצי שקית בייבי תפוחי אדמה
2 ראשי שום שלמים חצויים
2 -3 - בצלים קלופים וחתוכים לרבעים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
עשבי תיבול מיובשים שאוהבים
4 - -5 גבעולי רוזמרין
ומכאן אפשר להוסיף ירקות ותפוחי אדמה לפי בחירתכם - למשל -
2 - 4 תפוחי אדמה בינוניים, או 2 בטטות או חצי שקית בייבי תפוחי אדמה
4 -5 - גזרים
אפשר לגון בעוד ירקות שורש כמו לפת, סלק, שורש סלרי,שורש שומר
אופן הכנה
מבקשים מהקצב נתח שייטל יפה ונקי.
ל הכנת רוסטביף מקלפים בצלים וחותכים לרבעים.
מקלפים את שיני השום מראש השום האחד
את 2 ראשי השום האחרים חוצים.
שוטפים/ מקרצפים היטב את תפוחי אדמה או הבטטות
קולפים, שוטפים היטב את כל ירקות השורש, וחוצים או מחלקים לרבעים לפי גודל הירק
מעבירים את כל הירקות ושיני השום הבודדות לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מרססים מעל בעזרת תרסיס שמן.
מחממים תנור ל-220 מעלות.
מניחים את נתח השייטל בתוך קערה.
מערבבים שמן זית עם מלח גס, פלפל שחור ועשבי תיבול נוספים.
מעסים את הנתח מכל הכיוונים בתערובת.
מניחים את הנתח על הרשת.
מניחים על ראש השום החצויים והרוזמרין את נתח השייטל.
מכניסים לתנור ל-5 דקות על הרשת, (להשחמת הבשר).
ומיד לאחר מכן מנמיכים את החום ל-180 מעלות.
מוסיפים מתחת את כל שאר הירקות בתבנית.
צולים עוד כ-30 דקות או עד שהנתח מגיע לדרגת מדיום (אדמדם) במרכזו.
אפשר לבדוק בעזרת חתך של סכין חד במרכז הנתח.
בודקים את הירקות. אם הם אינם רכים מספיק.משאירים אותךם עוד בתנור.
את הנתח מוציאים מהתנור,
נותנים לנתח "לנוח" לפחות 15 דקות, לפני הפריסה ולכן אם תרו להגיש לשולחןם החג,
תצטרכו לחשב את הזמן מראש.
פורסים את הנתח נגד כיוון הסיבים.
מגישים עם ירקות השורש.= ועם תפוחי האדמה או הבטטות.
הכנתם את המנה החגיגית והמזינה הזו? נהדר!
אבל אם אתם מחפשים דרך נוספת לעבור את החגים בקלות,
יש לי משהו בשבילכם: קיט צמחי המרפא "חגים קלים על המשקל".
הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:
הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,
משפרים את תחושת השובע,
מרגיעים את מערכת העיכול
ותומכים בשריפת הקלוריות.
כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.
לחגים קלים, בריאים ומהנים יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!
ארזתי לכם קיט חגים קלים על המשקל,
עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה,
תפריט
מדריכי חגים מעולים, ועוד הפתעות לשנה מצוינת
כל הפרטים כאן
הכנתם?
אני רוצה לשמוע איך יצא וגם צילומים ישמחו אותי מאוד.
אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara
וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet
שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
⏬
ללקק את האצבעות.