top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

רולדת קציץ בשר בדאבל גלייז מתקתק

עודכן: 23 בספט׳


רולדת קציץ בשר בדאבל גלייז מתקתק

חג שמח ובריא!

בין כל המנות החגיגיות והמפנקות,

חשוב לזכור שאפשר ליהנות ממנות מיוחדות מבלי להתפשר על הבריאות.

רולדת קציץ בשר בדאבל גלייז מתקתק זו מנה חגיגית ומרשימה,

שמותאמת במיוחד לחג ולשולחנות משפחתיים,

אבל גם בימים רגילים היא תתאים בול כארוחה מזינה.

כמובן שיש גם גרסה ללא פחמימות, ללא גלוטן ומתאימה לחולי סוכרת

*דיאטיפ של ליאורה - החלפתי את הבקר בעוף והודו כדי להוריד את רמת השומן,

והוספתי נגיעת גלייז מתקתק שמשדרגת את המנה. מנה קלה להכנה שתעשה לכם את החג

וגם את היומיום, טעים ובריא יותר.



2 כיכרות קציץ , 8 מנות, 3 פרוסות במנה , 235 קלוריות למנה


החומרים לקציץ:

  • 500 גרם עוף טחון

  • 500 גרם הודו טחון

  • 4 כפות סובין שיבולת שועל לגרסה דלת פחמימה ללא גלוטן להחליף בזרעי צ'יה

  • 2 ביצים

  • 4 שיני שום, קלופות וכתושות

  • חופן פטרוריזליה קצוצה

  • חופן כוסברה קצוצה

  • בצל בינוני

  • מלח, פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

  • כף בהארט

למילוי הקציץ (אפשר להשתמש בכל מיני סוגים של ירקות כדי לגוון - זוקיני, פלפלים וכו') :

בצל פרוס

שקית (400 גרם) עלי תרד טריים (אני אוהבת להשתמשמ בעלי בייבי תרד

סלסלת פטריות שמפניון


לגלייז:

  • 3 כפות רוטב סויה כהה (זה יותר סמיך מהרוטב הרגיל)

  • 100 גרם (קופסא קטנה) רסק עגבניות

  • כפית חרדל איכותי

  • כפית דבש או סילאן

אופן ההכנה:

להכנת קציץ בשר :

טוחנים למרקם גס - בצל + פטרוזיליה וכוסברה .מוסיפים את התערובת הזו, לשאר חומרי הקציץ

מערבבים את כל מרכיבי הקציץ. מאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.

במקביל מאדים בסוטאז את עלי התרד עד שהם קטנים בנפחם. מוציאים מהסוטז.

מיבשים, מרססים בתרסיס שמן ומזהיבים את הבצל הפרוס ולאחר מכן את הפטריות.

הגלייז:

מערבבים בקערה קטנה את כל מרכיבי הגלייז.

מחממים את התנור ל - 200 מעלות

פורסים נייר מאפיה על משטח עבודה נקי ויבש.

מרססים במרסס שמן 2 - 3- התזות ומורחים את השמן על כל נייר האפיה.

משטחים מחצית מתערובת הבשר, כך שתיווצר שכבה אחידה של בשר,

מכל צד של נייר האפיה להשאיר שוליים של 2 - -3 ס"מ.

הכי נוח לשטח ביד.

מורחים בעזרת מברשת סיליקון 2 -3 - כפות מהגלייז

מפזרים מעל מחצית מהירקות בצורה אחידה (תרד ופטריות).

מתחילים לגלגל כמו רולדה מהצד הרחב. מגלגלים בעזרת נייר האפיה.עד שמגיעים לגלגול אחד שלם.

מסירים בעדינות את החלק של נייר האפיה שנמצא באויר, וממשיכים לגלגל בעזרת נייר האפיה. עד שנוצרת רולדה סגורה.


שכבת בשר פיזור הירקות מעל השכבה גלגול בעזרת נייר אפיה



מורחים מעל הרולדה עוד 2 - 3 כפות מגלייז

עוטפים בנייר האפיה.

מעבירים את הרולדה שנוצרה לנייר כסף בגודל שיכול לעטוף אותה בנוחות.

סוגרים את נייר הכסף היטב מכל הכיוונים כולל הקצוות.


רולדת קציץ בשר בדאבל גלייז מתקתק - עטיפה בנייר כסף

מעבירים לתבנית.

חוזרים על הפעולה עם הקציץ השני.

מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ - 60 דקות.

מוציאים בזהירות - פותחים את הניירות - הבשר צריך להיות לבן ואפילו קצת שחום.

משאירים את הניירות פתוחים.

מורחים על כל קציץ עוד 2 -3 כפות מהגלייז.

מכניסים לאפיה של עוד 5 דקות, עד שהקציץ משחים.

מוציאים מהתנור.


רולדת קציץ בשר בדאבל גלייז מתקתק שכבה של גלייז

כשהקציץ עדין חם, מורחים את מה שנשאר מהגלייז.

מחכים קצת. ופורסים בעזרת סכין חדה.

מגישים עם אורז או פירה, חרדל, קטשופ וחמוצים.

מגישים חם.

מצוין גם קר יום אחרי.


איך שומרים? עד 3 ימים במקרר.


 

הכנתם את המנה החגיגית והמזינה הזו? נהדר!

אבל אם אתם מחפשים דרך נוספת לעבור את החגים בקלות,

יש לי משהו בשבילכם: קיט צמחי המרפא "חגים קלים על המשקל".

הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:

הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,

משפרים את תחושת השובע,

מרגיעים את מערכת העיכול

ותומכים בשריפת הקלוריות.

כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.

לחגים קלים, בריאים ומהנים יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!

ארזתי לכם קיט חגים קלים על המשקל,

עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה,

תפריט

מדריכי חגים מעולים, ועוד הפתעות לשנה מצוינת

כל הפרטים כאן




 

הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות

   ⏬


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page