את המילה לנשנש , אני מלמדת את המטופלים שלי להוציא מהלקסיקון,
למה?
כי זו מילה ש"נותנת לנו אישור" לאכול בלי לשים לב ובלי חשבון.
אז מה כן?
אוכלים, וגם מאוד נהנים ובעיקר בוחרים בריא.
כאלה הם הקרקרים האלה:
בריאים, משביעים ( אז לא חייבים לאכול 20)
וטעימים ואפשר לאכול אותם עם ממרחים, או ככה סתם.
פשוט לוקחים בחשבון.
אני מאוד ממליצה לגוון בסוגי הגרעינים, האגוזים והתבלינים.
ככה תקבלו בכל פעם קרקרים קצת שונים
#דיאטיפ -
הכנסתי לקרקרים פשתן ושומשום לא טחונים שמוסיפים המון טעם בלי להוסיף קלוריות
יש גם גרסה ללא גלוטן
ככה זה נראה בתבנית ככה אחרי שלב האפיה הראשון ככה חותכים אחדי שלב ראשון
כמות הקרקרים במתכון הזה היא ל - 2 תבניות תנור סטנדרטיות -
אפשר לחתוך ל 36- גדולים או 45 קטנים
חשוב מאוד !!!!!
יחס הכמויות מאוד חשוב. לא, זה לא מתאים ל "לפי העין",
למרות שבמתכונים רבים אחרים, אני דווקא כן עובדת לפי העין.
לכן נתתי את הכמויות במשקל ( וזה עדיף, ממליצה לכם להצטייד באחד כזה.
מחיר בשוק - 50 - 80 שח) וגם בכוסות מידה.
36 קרקרים גדולים , 45 קלוריות לאחד או 50 קרקרים קטנים , 33 קלוריות לאחד
החומרים: 120 גרם ( כוס מידה) קמח מלא או תערובת חצי לבן וחצי מלא ( לקרקרים ללא גלוטן יש להחליף בקמח חומוס) 120 גרם (כוס ושליש מידה) שיבולת שועל עבה או דקה ( לקרקרים ללא גלוטן יש להחליף בקמח אורז) 100 גרם ( 3/4 כוס מידה) תערובת של אגוזים, גרעיינים ( גרעיני חמניה, שקדים קצוצים וכו ) 50 גרם ( 1/2 כוס מידה) שומשום מלא או מעורב עם שחור או להחליף חלק מזה בפרג 50גרם (1/3 כוס מידה) גרעיני פשתן שלמים- אני מערבבת רגיל וזהוב 1 כפית מידה מלח 2 כפות שמן זית 500 מ”ל מים
אפשר לגוון בתבלינים
עשבי תיבול למי שאוהב ים תיכוני
צ'ילי גרוס למי שאוהב חריף
גרעינים כמו קצח, פשתן, זעתר וכו'
אופן הכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות, על מצב טורבו. בקערת מעבד מזון או מיקסר מערבבים את כל החומרים.
מתקבלת בלילה נוזלית לבנה עם גרעינים.
מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפיה.
חשוב שנייר האפיה יכסה גם את הדפנות, אז אם יש צורך שמים 2 דפים. שופכים 1/2 מכמות הבלילה לתבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים עם ידיים רטובות עד שכל הנייר מכוסה בבלילה. בשכבה שווה ככל שניתן.
מכניסים לתנור בשליש התחתון , אופים במשך 15 דקות ומוציאים החוצה.
חותכים עם סכין משוננת או גלגלת פיצה לריבועים או מלבנים בגודל שאתם מעדיפים.
חשוב לחתוך בלי לפגוע בנייר האפיה.
מחזירים לתנור , למדף אמצעי,
מעבירים למצב אפיה רגיל ואופים במשך 40-50 דקות או עד שהקרקרים זהובים.
אם לא שיטחתם בצורה אחידה מבחינת הגובה,
היו קרקרים שיהיו מוכנים מהר יותר וכאלה שצריך להשאיר עוד כמה דקות בתנור,
חשוב לאפות את הקרקרים עד שהם פריכים לגמרי.
מקררים לגמריי לפני שחותכים סופית.
שומרים בצנצנת סגורה היטב ( אם יש מה לשמור....)
אם הפריכות נפגעה, מומלץ להניח אותם על נייר אפיה
ולהכניס לתנור שחומם על 100 מעלות במשך 20-25 דקות.
לאחר מכן יש להניח לקרקרים להתקרר לגמרי.
רוצה עוד דרך מעולה להתמודד עם מתוקים ופחמימות?
ערכת גמילה ממתוקים המשלבת דמיון מודרך עם צמחי מרפא,
יכולה מאוד להואיל לך.
כל הפרטים ורכישה בלחיצה כאן למטה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Commentaires