top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

קרפים מקמח מלא עם פירות וגבינה

עודכן: 8 באוק׳ 2022


קרפים מקמח מלא עם פירות וגבינה

צילום- ענבר חוברה


אפשר להכין ערב לפני ואפילו להקפיא במנות של כמה יחידות שמתאים למשפחה שלכם, יש להפשיר במקרר, לילה לפני. אפשר לבחור במלית שכאן או כל מלית אחרת שאתם אוהבים. אפשר פשוט למרוח גבינה, לפזר פירות חתוכים, לגלגל ולאכול.

*אפשר גם להגיש עם ביצת עין מעל בגרסה מלוחה.

אפשר להשתמש במחבת חשמלית מיוחדת או במחבת טפלון או במחבת רגילה. אם משתמשים במחבת רגילה (קוטר 20 ס"מ), יש לשמן מעט את המחבת לפני תחילת הטיגון ולא לשמן בין קרפ אחד לשני . .



מתכון בסיסי ל – 16 קרפים

החומרים:

  • ½ 1 כוס חלב

  • 2 ביצים

  • 3 כפות שמן

  • 1 כוס קמח מלא

  • קורט מלח

מלית פירות וגבינה ל – 16 קרפים

החומרים:

  • 1 כוס פירות רכים

  • 2 כפות סילאן או דבש

  • 250 גרם גבינה לבנה רכה 5%

  • 1 כפית קליפת לימון מגורדת

  • 1 כפית תמצית וניל

  • 2 כפות סובין שיבולת שועל


אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את החלב, ביצים, ושמן. טורפים היטב.

מוסיפים בהדרגה קמח ומלח תוך כדי ערבוב במערבל עד שמתקבלת תערובת חלקה.

משמנים את המחבת מעט ומניחים על אש קטנה.

שופכים למחבת חמה מאוד, בכל פעם כמות של 3–4 כפות מהתערובת.

מניעים את המחבת עד שהתערובת מכסה את כל המחבת בשכבה דקה.

ממתינים 2-3 דקות, ולאחר שהצד התחתון מזהיב הופכים בעזרת מרית לצד שני.

מטגנים עוד 2-3 דקות את הצד שני.

מכינים בדרך זו את כל הקרפים.

ההכנה למלית:

מועכים את הפירות מערבבים בנפרד את הגבינה, סילאן, קליפת הלימון, תמצית הווניל.

מוסיפים את הפירות לתערובת הגבינה, מערבבים היטב בעדינות. מוסיפים את סובין שיבולת השועל ומערבבים שוב.

משהים במקרר 15 דקות.

מורחים על כל קרפ כף גדושה מהמלית ומגלגלים.

מגישים מיד, אך אפשר גם לשמור בקירור עד יומיים.


המתכון נכתב כחלק מפרוייקט חזרה לביצפר, ״מועדון ארוחת הבוקר״.

בשיתוף פעולה עם ענבר חוברה, בעלת הבלוג EndlessTrip

העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות.



 

רוצים ללמד את הפעוטות שלכם שמות וצבעים של ירקות ופירות?

ספרי פעוטות מרהיבים ללימוד שמות הצבעים, הירקות והפירות

כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page