top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

קציצות עוף והודו ברוטב עגבניות ושעועית


קציצות עוף והודו ברוטב עגבניות ושעועית

מתכון קליל, שמוותר בשמחה על טיגון הקציצות (כי לא צריך וגם המטבח נשאר נקי)

כולם יאכלו בשמחה, הגדולים והקטנים



12 מנות, כ – 4 קציצות במנה, 140 קלוריות למנה


החומרים לקציצות:

  • 500 גרם עוף טחון

  • 500 גרם הודו טחון

  • 4 כפות סובין שיבולת שועל

  • 2 ביצים

  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות

  • 5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

  • מלח, פלפל שחור גרוס

  • 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

לרוטב:

  • 1 כף שמן

  • 2 בצלים, קלופים וקצוצים

  • 1 שקית שעועית ירוקה או צהובה מוקפאת, אני אוהבת את העדינה. אפשר כמובן גם טריה

  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

  • 2 קופסאות קטנות (200 גרם) רסק עגבניות

  • 1 כפית סוכר חום

  • מיץ מ־1/2 לימון

  • מלח, פלפל שחור גרוס

  • 1/2 כפית כמון טחון

  • 2-1 כוסות מים

אופן ההכנה:

הקציצות:

מערבבים את כל מרכיבי הקציצות. מאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.

הרוטב:

מחממים את השמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד הזהבה.

מוסיפים את השעועית הקפואה ומאדים עוד כמה דקות, לריכוך קל.

מוסיפים את כל שאר מרכיבי הרוטב, כולל כוס מים, ומערבבים היטב.

מוסיפים עוד מים, בהתאם לרמת הסמיכות הרצויה. מביאים לרתיחה.

בינתיים, יוצרים מהעיסה קציצות.

מוסיפים אותן בעדינות לרוטב הרותח.

לפעמים צריך לעשות את זה בכמה פעמים, כדי לתת להן "להסגר".

אז מניחים כמה קציצות שפני הסיר מאפשרות

מכסים את הסיר.

מחכים שהקציצות טיפה ילבינו ויסגרו.

מחזיקים את הסיר אם המכסה בעזרת מגבת,

כך שהיא מחזיקה את המכסה סגור היטב.

מרימים את הסיר, ומטלטלים בעדינות.

מוסיפים עוד כמות קציצות. וכך עד שכל הקציצות מכוסות ברוטב.


מנמיכים את עוצמת הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־40 דקות, עד שהקציצות עשויות.

תוך כדי ערבוב עדין מידי פעם, כדי לוודא שהקציצות מכוסות ברוטב.

מגישים חם.

וכולם אוכלים בכייף


ילדה אוכלת ספגטי

איך שומרים? עד 3 ימים במקרר.


 

ובקיץ, איך שומרים על הדיאטה בקיץ?

עם כל האירועים, המסיבות, החופשות והפיתויים?

טוב ששאלתם.

ארזתי לכם קיט קיץ קל על המשקל,

עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה, תפריט

מדריכי קיץ מעולים, ומגש קוביות קרח מיוחד.

כל הפרטים כאן




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page