top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

קציצות עדשים כתומות וירקות ברוטב טחינה - יוגורט

עודכן: 27 במרץ 2023


קציצות עדשים כתומות וירוקות ברוטב טחינה-יוגורט

צילום - ליאורה חוברה


עדשים כתומות הן מקור מצוין לחלבון, וישמשו בשמחה מנת חלבון עיקרית לצמחונים וטבעונים (שיכולים לטבול בטחינה ללא היוגורט)

המנה מתאימה גם כמנת תוספת לכולם. עדשים תורמים לשובע, להורדת רמות הסוכר והכולסטרול בדם, ולהפעלת מערכת העיכול.

*המתכון מכיל אופציה טבעונית ואופציה ללא גלוטן


פיתוח והכנת מנה - אביטל תקוה - שפית פרטית

18 קציצות גדולות 60 קלוריות ליחידה

400 קלוריות לצנצנת הרוטב - 25 קלוריות לכף


החומרים:

  • 2 כוסות עדשים כתומות

  • 1 בצל מגורד

  • קישוא מגורד-2 קטנים או אחד גדול

  • גזר מגורד

  • צרור פטרוזליה

  • כוס שיבולת שועל (ללא גלוטן למי שרוצה מתכון ללא גלוטן)

  • 2 ביצים או תחליף ביצה לטבעונים

  • מלח פלפל

  • 1/2 כפית כורכום

  • 2 כפות קמח (או קמח עדשים למי שרוצה מתכון ללא גלוטן)

  • תרסיס שמן לטיגון או נייר אפיה לאפיה החומרים לרוטב -

  • 2 גביעים יוגורט עיזים (400 מ"ל בסה"כ) - או תחליף יוגורט לטבעונים

  • 2 כפות טחינה גולמית, רצוי משומשום מלא

  • חופן שמיר קצוץ

  • שן שום כתושה

  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

מבשלים את העדשים במים כ20 דקות עד שהן מתרככות

מסננים היטב מהנוזלים

מגררים במגרדת קישואים ,גזר ובצל מסננים היטב ומוסיפים לעדשים

מוסיפים את שאר המצרכים , קמח, שיבולת שועל , פטרוזיליה , ביצים וקמח

אם התערובת נוזלית מידי, מוסיפים עוד שיבולת שועל או קמח

משאירים את התערובת במקרר לפחות שעה שתתייצב. מכינים בידיים רטובות קציצות.

במחבת נון סטיק מרססים שמן ומטגנים את הקציצות מכל צד מספר דקות עד הזהבה.

אפשר גם לאפות בתנור שחומם לחום של 180 מעלות. להניח את הקציצות על נייר אפיה.

לאפות מצד אחד עד שמזהיב, להפוך ולאפות מצד שני.

לרוטב -

מערבבים היוגורט והטחינה היטב, לתערובת אחידה.

קוצצים את השמיר , מוסיפים , שמיר ושן שום כתושה , מלח פלפל לפי הטעם ומערבבים.

מגישים חם. עם הרוטב מעל.

הקציצות והרוטב נשמרים במקרר 3 ימים.



 

עוד על צמחונות בריאה, תפריט צמחוני מאוזן והמון מתכונים צמחוניים

תוכלו למצוא בספר 365 יום בלי תירוצים

כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page