קציצות עשירות בחלבון בזכות שילוב של טופו וקמח חומוס.
מתאימות כמנה חלבונית מצוינת בארוחה צמחונית או טבעונית.
וחוץ מזה הן ממש דלות שומן וקלוריות וללא גלוטן!
מומלץ להגיש מעל אורז לארוחה צמחונית או טבעונית מושלמת!
22 קציצות 160 קלוריות למנה של 4 קציצות
החומרים:
1 בצל סגול גדול (או שניים קטנים)
2 בצל ירוק קצוץ
3 - 4 מקלות סלרי
גזר קלוף
3 -4 - שיני שום פרוסות
1 חתיכת ג׳ינג׳ר בגודל 3-4 סמ, קלופה וכתושה/ קצוצה
אריזת טופו רך 300 גרם
ביצה ( לגרסה טבעונית 1.5 כפות זרעי צ'יה)
4 כפות קמח חומוס
2 כפות רוטב סויה מתוקה
כפית שמן שומשום
החומרים לרוטב:
1 חתיכת ג׳ינג׳ר בגודל 3-4 סמ, קלופה וכתושה/ קצוצה
1 כף רוטב צילי מתוק איכותי
1 כף רוטב טריאקי
2 כפות דבש או סילאן לטבעונים או 2 שקיות ממתיק עם עדיפות לסטיביה לסכרתיים
3 כפות רוטב סויה מתוקה (אפשר תמרי לנמנעים מגלוטן) או רגילה לסכרתיים
2 כפות מירין
2 כפות מיץ לימון טרי
כפית שמן שומשום
2 -3 - עלי קפיר ליים ( לא חובה)
1/4 כוס מים
אחרי האפיה לפני האפיה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות.
קוצצים דק במעבד מזון בצל עם סלרי וגזר.
במחבת נון סטיק מרססים בתרסיס שמן ומאדים את התערובת וגם הבצל הירוק כרבע שעה עד שהירקות מתרככים.
מוסיפים שום וג'ינג'יר ומאדים עוד 2 דקות.
מעבירים למעבד מזון.
מוסיפים את כל שאר החומרים.
טוחנים עד קבלת מחית אחידה.
יוצרים בידיים רטובות קציצות בגודל כדור פינגפונג ומשטחים אותן.
מניחים בתבנית שרופדה בנייר אפיה.
אופים כ 25- 30 דקות, עד שהקציצות מוכנות.
מצננים מעט.
להכנת הרוטב שמים את כל החומרים בסיר בינוני.
מערבבים ומבשלים עד רתיחה.
שמים את הקציצות בעדינות בסיר, מבשלים 2 - 3 דקות, הופכים ומבשלים עוד 2 דקות.
מגישים חם מעל אורז או אטריות אורז
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
تعليقات