top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

קציץ עדשים חגיגי ברוטב בצל ובלסמי

עודכן: 8 באוק׳ 2022


קציץ עדשים טבעוני

מתכון והכנה - ענבר חוברה

צילום - עודד חוברה


גרסא טבעונית נהדרת לקציץ בשר.

מתאים לאירוח או לארוחה לכל המשפחה.

מוגש ברוטב בצל ובלסמי סמיך וטעים.


6 מנות, 150 קלוריות למנה

החומרים:

  • 1 בצל קטן, כתוש

  • 3 שיני שום כתושות

  • 2 פטריות פורטבלו בינוניות, קצוצות

  • 1 גזר בינוני, מגורר

  • חצי כוס עדשים יבשות מיקס או כוס עדשים ירוקות קפואות (אם בוחרים בעדשים יבשות צריך לבשל אותן כחצי שעה לאחר הרתיחה עד שהן מתרככות, ואם בוחרים בקפואות צריך לבשל כ15 דקות)

  • חצי כוס שעועית אדומה קפואה (לבשל כ15 דקות)

  • 1 כף רוטב סויה או תמרי

  • 2 כפות תבלין תערובת עשבי תיבול

  • 4 כפות שמרי בירה

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • 1.5 כוסות שיבולת שועל

החומרים לרוטב:

  • 1 כף אבקת מרק ירקות (רצוי אורגנית) מומסת בחצי ליטר מים רותים (רצוי מינרליים)

  • 1 בצל סגול בינוני, קצוץ

  • 1 כף סילאן

  • 1 כף קורנפלור

  • 200 מ״ל יין אדום

  • 3 כפות רוטב בלסמי

  • 3 כפות רוטב סויה או תמרי

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות, ומכינים תבנית מלבנית (לדוגמא 30X20) עם נייר אפיה.

מטגנים ללא שמן את הבצל והשום, עד הזהבה.

מוסיפים את הפטריות והגזר ומבשלים לעוד 5 דק עד שמתרככים.

מוסיפים את שאר המרכיבים ובעזרת ממעך לפירה, מועכים ומערבבים. חשוב לא למעוך יותר מידי, אלא רק עד שהמרכיבים מעורבבים היטב. אם התערובת יבשה מידי מוסיפים מעט מים ואם התערובת רטובה מוסיפים שיבולת שועל.

מעבירים את התערובת לתבנית, ואופים 40-50 דקות, עד שפני המאפה הופך קריספי, והמאפה יציב למגע.

להכנת הרוטב-

מטגנים ללא שמן את הבצל עם הסילאן כ-10 דקות.

כשהבצל מקורמל, מוסיפים את הקורנפלור, ומערבבים במשך כמה דקות.

מוסיפים את היין, החומץ הבלסמי, והסויה/ תמרי, ומבשלים על אש קטנה עד שהנוזל מצטמצם בחצי, ומתקבל רוטב סמיך וכהה.

אופציונלי- להעביר את הרוטב למעבד מזון ולעבד עד שהרוטב סמיך ללא גושים.

מגישים מעל הקציץ וירקות קלויים.



 

רוצה לרזות בעזרת תפריט טבעוני מאוזן?

אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי

כל הפרטים בלחיצה כאן לרכישה מיידית



 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תפספסו אף מתכון בריא


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page