צילום - עודד חוברה
מתכון קינוח שמחביא בתוכו עוד שני מתכונים:
מתכון לנשיקות מרנג ורוטב פירות יער יותר טבעיים ופחות משמינים.
מכינים מראש את נשיקות המרנג ורוטב פירות יער וברגע האמת מרכיבים את המנה. מרנג ורוטב פירות יער כדאי להכין בבית וכך תוכלו לשלוט על כמות הסוכר בשניהם. ואת תוספת הצבע של הנשיקות תעשו בעזרת רוטב פירות יער טעים וטבעי.
את הגלידה המיוחדת הבאתי מגלידריית ארטה גלידריה שבה מכינים באהבה גלידות בריאות ממרכיבים טבעיים בלבד.
6 מנות 220 קלוריות למנה
החומרים:
24 נשיקות מרנג קטנות שקניתם או הכנתם לבד – חצי לבנות וחצי וורודות (המתכון להכנה בייתית כאן בהמשך)
6 כדורי גלידה עוגת Dona elena מגלידריית ארטה
250 גרם פירות יער טריים כשיש בעונת הקיץ – דובדבנים, פטל, אוכמניות (או קפואים שהופשרו כשאין ברירה אחרת).
החומרים לרוטב פירות יער:
200 גרם פירות יער טריים או קפואים
1/3 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל ואז מוסיפים עוד רבע כוס מים,
או ממתיק טבעי ללא סוכר וללא קלוריות השווה ל4 – 6 כפיות סוכר שהומס ברבע כוס מים רותחים
החומרים למרנג לנשיקות בייתיות:
4 חלבונים בטמפרטורת החדר
מעט מלח
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כפית מיץ לימון
2 כפות רוטב פירות יער (מתכון בהמשך)
אופן ההכנה: מכינים את נשיקות המרנג מראש – מקציפים את החלבונים עם המלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר ומיץ לימון עד קבלת קצף נוקשה. לחצי מהכמות מוסיפים את רוטב פירות היער ומערבבים בעדינות בכף עץ. מכינים נשיקות מרנג בעזרת שקית זילוף על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה. אופים בחום של 130 מעלות כשעתיים ועד 3 שעות. הנשיקות מוכנות כשהן מתנתקות בקלות מנייר האפיה. לאחר קירור נשמרות בכלי סגור הרמטית לאורך זמן. מכינים גם את רוטב פירות היער מראש – מכניסים למעבד מזון פירות יער, מיץ לימון ודבש. אם משתמשים בממתיק יש להמיס אותו ברבע כוס מים רותחים ולהוסיף למעבד המזון. מעבדים עד קבלת מרקם אחיד. נשמר במקרר בצנצנת סגורה הרמטית לפחות חודש. מתאים לקינוחים או על גלידה. ממש לפי ההגשה מרכיבים את המנה – בכל קערית אישית מניחים 2 נשיקות לבנות ו – 2 וורודות. מעל מניחים כדור גלידה. מעל מפזרים פירות יער ומעל הכל מזלפים רוטב פירות יער
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתוקים באופן שפוי בחיים?
אני מזמינה אותך להכיר את ערכת הגמילה ממתוקים
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
コメント