top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

קיגל ערמונים וחמוציות שיכורות

עודכן: 17 באוג׳ 2022


קיגל ערמונים וחמוציות שיכורות

כבר לא חיים בעיירה, ולא צריך לקחת את סיר הקיגל לאופה, שישכב אצלו משישי בערב.

אפשר בתנור, או על פלטת שבת, ואפשר בחנוכה במקום טיגונים.

הבית מתמלא בריח נפלא ואתם מכינים למשפחה מתוק, בריא וטעים.

ניסיתי וניסתי עד שמצאתי את הנוסחה המנצחת לקיגל מיוחד,

בלי להתפשר על טעם ולא על הבריאות.

ו.... הכנתי גם גיוונים לבחירתכם.



20 מנות, 128 קלוריות למנה

החומרים:

  • שקית אטריות דקות (400 גר) רצוי עם / מקמח מלא - יש כל מיני סוגים על המדף

  • 200 גרם ריקוטה 5% או תחליף גבינה טבעוני (למי שרוצה שלא יהיה חלבי)

  • 2 כפות שמן (מומלץ שמן אגוזים אבל גם קנולה יספיק)

  • 4 ביצים

  • 6 כפות סילאן או דבש

  • קינמון

  • פלפל ומלח לפי הטעם - אם רוצים לתת טאץ' קצת חריף

  • 3/4 כוס חמוציות ללא סוכר

  • 1/4 כוס ליקר בטעם שאתם אוהבים

  • שקית ערמונים קלופים בואקום ( 100 גרם) חצויים.

גיוונים

  • תערובת חוויאג' לקפה במקום קינמון (הסברים בלחיצה כאן)

  • צימוקים או כל ברי'ס מיובש אחר במקום חמוציות

  • כל סוג של אגוז במקום ערמונים (1/3 כוס)


אופן ההכנה:

1. משרים את החמוציות בליקר לחצי שעה לפחות. החומציות סופגות את הליקר ומביאות ארומה ממש מיוחדת לקיגל.

2. מבשלים את האיטריות לפי הנחיות היצרן , מסננים ומצננים.

3. מערבבים בקערה גדולה את האיטריות, החמוציות המושרות וכל שאר המרכיבים (כולל הגיוונים שהחלטתם להוסיף).

4. מחממים כף שמן בסיר רחב או סוטז, נון סטיק, שאפשר להכניס לתנור. משטחים את התערובת על השמן.

5. מבשלים כ-1/4 שעה בסיר מכוסה על אש קטנה, להשחמת החלק התחתון.

6. מעבירים, מכוסה, לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות. אופים כשעתיים (אפשר גם יותר, למי שאוהב מאוד שחום), עד שרואים שהחלק התחתון שחום, והדפנות נפרדות בקלות בהעברת סכין.

7. מסירים את המכסה ואופים 20-30 דקות נוספות, עד שהחלק העליון משחים.

8. מוציאים מהתנור. בודקים שהקיגל נפרד מהדפנות ומהתחתית בקלות והופכים על צלחת הגשה.

נשמר במקרר 3 ימים ( אם נשאר משהו...) מומלץ תמיד לחמם מעט לפני ההגשה.


קיגל מבט צד

 

רוצה ללמוד איך להתמודד עם מתוקים בקלות?

קיט מתוק טבעי יעזור לך בזה.

כל הפרטים ורכישה מיידית כאן


 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page