הקומפוט של סבתא שלי ליווה את ערבי שישי של ילדותינו.
הוא הוגש חם או קר לפי העונה.
ומבחינתי זו דרך נהדרת לספק את הצורך במתוק ונשנושים,
אחרי שכבר סיימתם את האוכל לאותו היום.
בחורף, בגלל הקור, הצורך באוכל ובמתוקים גדל ולכן,
הקומפוט הזה הוא ממש רעיון פגז (פגז קומפוט....)
השתיה האיטית וגם אכילת הפירות, תוך כדי,
יוצרת תחושת שובע.
הטמפרטורה החמה וגם התבלינים המחממים אנרגטית,
מחממים את הגוף ומפחיתים אם הרעב החורפי.
בשיטוטיי ברשת מצאת את הגרסה הספרדית ומיד אימצתי את השם המתגלגל על הלשון שלה -
קומפוטה דה פרוטס
*דיאטיפ של ליאורה חוברה - בכל המתכונים של הקומפוט, תמיד מוסיפים סוכר או ממתיק מלאכותי, ובאמת שלא צריך, מתיקות הפירות ממש מספיקה.
אם את רוצים מתיקות יותר עדינה, מהלו כל חצי כוס בעוד חצי כוס מים,
ברגע שאתם רוצים לשתות.
ואתם מוזמנים לגוון בפירות ולקבל בכל פעם טעמים אחרים.
11 מנות - 50 קלוריות לכוס קומפוט שחצי ממנה פירות - לחולי סוכרת = מנצ פרי
החומרים ל -10 כוסות של 200 מ"ל + פירות
2 ליטר מים או יותר
מיץ מלימון גדול
מיץ מתפוז או 2 קלנמנטינות
4 פירות גדולים - תפוחים, אגסים, נקטרינות או כל פרי אחר שאוהבים, קלופים וחתוכים לקוביות
אפשר במקום אחד מהם 1/2 כוס פירות יער טריים או קפואים
כוס פירות מיובשים, מגולענים וחתוכים לקוביות. רצוי אורגניים - משמש, תאנים, תמרים, שזיפים
אפשר גם תבלינים לפי מה שאתם אוהבים
כפית קינמון ( ממליצה לא לוותר)
כפית גרגרי ציפורן שלמים
כפי גרגרי הל
2 -3 - כוכבי אניס
לקישוט והגשה
מקל קינמון, פרוסות הדרים
אופן ההכנה
שמים א כל החומרים בסיר, כולל המים.
ומבשלים עד רתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים בסיר מכוסה חלקית 30 דקות.
מתקנים את התיבול. מגישים חם בקנקן זכוכית, אם זה לאירוח
או מגישים מיד בכוס זכוכית גבוהה עם קש רב פעמי (כשזה מוכר קר)
וכפית ארוכה לאכילה כייפית של הפירות.
אפשר לקשט בקינמון, ועיגולי הדרים מעל
מרגיש.ה שבחורף את.ה אוכל.ת יותר?
זה באמת בגלל החור והחושך
רוצה לדעת איך לחמם את החורף, ולמנוע את העליה במשקל בעונה הקרה?
קיט חורף קל על המשקל בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
איך זה מזכיר לי את סבתא שלייייי. כמה אהבתי. תודה על המתכון הזה, בלי סוכר