top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

קוביות סלמון בתיבול יווני

עודכן: 6 בספט׳ 2022


קוביות סלמון בתיבול יווני
קוביות סלמון בתיבול יווני

מנה שמכינים צ'יק צ'ק כשאין חשק לעמוד שעות במטבח.

עם תיבול יווני שעושה ריח של חופשה,

וטריק לשמירה על עסיסיות הסלמון

דיאטיפ של ליאורה חוברה - הסלמון עשיר בשומן טוב - אומגה 3,

מה שתורם גם לשובע ולכן אפשר לאכול עם סלט או ירק מבושל בלבד.


6 מנות 310 קלוריות למנה

החומרים

600 גרם דג סלמון נקי מהעור ומעצמות חתוך לקוביות קטנות

2 לימונים פרוסים

מיץ מלימון שלם

2 בצל סגול קלוף ופרוס

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

200 גרם קוביות פטה או צפתית (להפחתה במלח) 5%

חופן עלי אורגני טריים או תימין או מיקרו תימין

100 מ"ל אוזו

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

2 עגבניות (רצוי תמר) חתוכות לקוביות

1/2 כוס זיתי קלמאטה מגולענים

כף דבש

מלח גס, פלפל שחור טחון גס – רצוי במטחנה

אופן ההכנה:

מכינים מרינדה לסלמון:

מערבבים אוזו, מיץ לימון מ - 1/2 לימון , חצי כוס מים חמימים ודבש

שוטפים את קוביות הסלמון ומשרים בתערובת למשך כשעתיים.

מוציאים את קוביות הסלמון ומנגבים אותן במגבת נייר.

שומרים את נוזלי המשרה.

מכינים מרינדה לגבינה :

בקערה מערבבים שמן הזית, מיץ מ - 1/2 לימון, שום, אורגנו ומעט פלפל שחור. מוסיפים את קוביות הגבינה ומערבבים בעדינות עד שהמרינדה מכסה את הקוביות. מעבירים למקרר ל 20 - 30 דקות


מחממים את התנור ל - 190 מעלות

בתבנית פיירקס בעלת דפנות גבוהות.

מסדרים את פרוסות הלימון והבצל בתחתית התבנית. זה ישמור על עסיסיות הדג ויחסוך תוספת שמן


שכבת בסיס ששומרת על עסיסיות
שכבת בסיס ששומרת על עסיסיות

מניחים מעל את פרוסות הסלמון ושופכים את נוזלי המשרה שנשארו.

מכסים את התבנים ואופים כ - 20 דקות עד שהדג מוכן (בנעיצת מזלג, הפנים נראה ורוד בהיר)

שימו לב לא לייבש את הסלמון.

לפני ההגשה מעבירים את הסלמון לצלחת הגשה.

מערבבים את הגבינה עם המרינדה שלה עם הירקות והזיתים.

בודקים אם יש צורך להוסיף מלח (קחו בחשבון שהגבינה מלוחה וגם הזיתים ובדרך כלל זה מספיק)

מפזרים מעל הסלמון

מגישים מיד, חם, עם סלט ירוק.

 

גם את המתכון הזה אפשר לשלב בדיאטת הסירטפוד

אני מזמינה אותך להכיר שיטת דיאטה ייחודית

SHAKE IT UNTIL YOU MAKE IT

כל הפרטים עליו ורכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 

אל תפספסו אף מתכון

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page