מנה שמכינים צ'יק צ'ק כשאין חשק לעמוד שעות במטבח.
עם תיבול יווני שעושה ריח של חופשה,
וטריק לשמירה על עסיסיות הסלמון
דיאטיפ של ליאורה חוברה - הסלמון עשיר בשומן טוב - אומגה 3,
מה שתורם גם לשובע ולכן אפשר לאכול עם סלט או ירק מבושל בלבד.
6 מנות 310 קלוריות למנה
החומרים
600 גרם דג סלמון נקי מהעור ומעצמות חתוך לקוביות קטנות
2 לימונים פרוסים
מיץ מלימון שלם
2 בצל סגול קלוף ופרוס
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
200 גרם קוביות פטה או צפתית (להפחתה במלח) 5%
חופן עלי אורגני טריים או תימין או מיקרו תימין
100 מ"ל אוזו
2 מלפפונים חתוכים לקוביות
2 עגבניות (רצוי תמר) חתוכות לקוביות
1/2 כוס זיתי קלמאטה מגולענים
כף דבש
מלח גס, פלפל שחור טחון גס – רצוי במטחנה
אופן ההכנה:
מכינים מרינדה לסלמון:
מערבבים אוזו, מיץ לימון מ - 1/2 לימון , חצי כוס מים חמימים ודבש
שוטפים את קוביות הסלמון ומשרים בתערובת למשך כשעתיים.
מוציאים את קוביות הסלמון ומנגבים אותן במגבת נייר.
שומרים את נוזלי המשרה.
מכינים מרינדה לגבינה :
בקערה מערבבים שמן הזית, מיץ מ - 1/2 לימון, שום, אורגנו ומעט פלפל שחור. מוסיפים את קוביות הגבינה ומערבבים בעדינות עד שהמרינדה מכסה את הקוביות. מעבירים למקרר ל 20 - 30 דקות
מחממים את התנור ל - 190 מעלות
בתבנית פיירקס בעלת דפנות גבוהות.
מסדרים את פרוסות הלימון והבצל בתחתית התבנית. זה ישמור על עסיסיות הדג ויחסוך תוספת שמן
מניחים מעל את פרוסות הסלמון ושופכים את נוזלי המשרה שנשארו.
מכסים את התבנים ואופים כ - 20 דקות עד שהדג מוכן (בנעיצת מזלג, הפנים נראה ורוד בהיר)
שימו לב לא לייבש את הסלמון.
לפני ההגשה מעבירים את הסלמון לצלחת הגשה.
מערבבים את הגבינה עם המרינדה שלה עם הירקות והזיתים.
בודקים אם יש צורך להוסיף מלח (קחו בחשבון שהגבינה מלוחה וגם הזיתים ובדרך כלל זה מספיק)
מפזרים מעל הסלמון
מגישים מיד, חם, עם סלט ירוק.
גם את המתכון הזה אפשר לשלב בדיאטת הסירטפוד
אני מזמינה אותך להכיר שיטת דיאטה ייחודית
SHAKE IT UNTIL YOU MAKE IT
כל הפרטים עליו ורכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários