קדרה צמחונית-טבעונית מחממת של קינואה וחומוס,
ממלאת את הבית בריח נפלא.
מחממת ומשביעה.
קינואה - אם כל הדגנים שאינה בכלל דגן. ואין בה גלוטן !
מלאה בויטמינים ומינרלים וגם חלבון, והשילוב עם חומוס הופך את הקדרה הזו לארוחה צמחונית / טבעונית מלאה
מתאימה לארוחה חגיגית או יומיומית. והיא אחלה פתרון לאורחים או בני בית שלא אוכלים בשר.
מבחינת הירקות, כרגיל אפשר לגוון בכל ירק שאתם אוהבים.
ואני תמיד בעד שילוב צבעים שונים.
תמיד כייף, לשלב ירקות יותר קשים כמו זוקיני או גזר עם עלים כמו תרד או מנגולד.
אני בחרתי הפעם קינואה מונבטת, שיש לה 2 יתרונות עיקריים -
היא מאבדת את המרירות האופיינית שלה בתהליך ההנבטה וצריך פחות לשטוף
הרכיבים הבריאים שלה יתר זמינים לספיגה
את התבשיל הזה בישלתי בסיר של סולתם מהסדרה הלבנה
זו סדרה מהודרת, חגיגית ומעוצבת בצבע לבן- קרמי.
שהיה לי ממש כייף להכניס למטבח שלי לקראת האביב
הכלים חזקים ועמידים,
וכמו שתמיד חשוב לי - כדי לחסוך בשמן,
ציפויNon Stick Food Safe תלת שכבתי, בחלקם הפנימי המונע את הידבקות המאכלים לדפנות בעת הבישול. מכסה הסירים הינו גבוה ומעוגל, ידיות עשויות בקליט, חומר מבודד תרמי בצורה אופטימלית, הן ארגונומיות ורכות
6 מנות צמחוניות / טבעוניות
105 קלוריות למנה
החומרים ל - 6 מנות
1 בצל חתוך לקוביות
2 כוסות ירקות חתוכים - פלפלים (אני אוהבת שושקה), עגבניות, זוקיני,פטריות, כרובית, ברוקולי
כוס עלים כמו תרד (אני מעדיפה בייבי), מנגולד וכו'
כוס קינואה מכל צבע שאוהבים. אני בחרתי הפעם קינואה מונבטת, אבל אפשר כל סוג. קינואה לא מונבטת יש לשטוף היטב היטב במים זורמים במסננת להוצאת המרירות שלה.
כוס גרגרי חומוס קפואים או כאלה שבישלתם מראש
4 שיני שום חצויות
1 כף ממרח לימון כבוש לא חובה אבל ממש מוסיף
חופן עלי פטרוזיליה וכוסברה קצוצות
2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית תבלין חוואג' למרק
דיאטיפ של ליאורה - איך יודעים שהקינואה מוכנה?
כאשר רואים כי הזרעים נפתחו ותפחו, הקינואה מוכנה.
כמו כן, רואים את הנבט בשולי הגרגירים ונקודה קטנה במרכזם
אופן הכנה:
כדי להתחיל את בישול הקדרה הצמחונית-טבעונית הזו, בסיר גדול מזהיבים את הבצל, רצוי ללא שמן(ובאמת בסיר הזה לא צריך).
מוסיפים את שיני השום ומזהיבים עוד 2 דקות
מוסיפים את שאר הירקות ומאדים יחד עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים לסיר את כל שאר המרכיבים
כולל התבלינים והמים ומביאים לרתיחה.
מבשלים כ-15-20 דקות, או עד שכל המים נספגים,
והקינואה מוכנה . בשלב כלשהו אפשר לפתוח קצת את המכסה.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות. פותחים, מפוררים ומערבבים את התבשיל בעזרת מזלג, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים בפעם האחרונה. זה השלב לתקן את התיבול במידת הצורך.
מגישים מיד, או שומרים בכלי אטום במקרר.
מומלץ להגיש עם סלט.
זה מתכון דל פחמימה מעולה.
והוא משתלב ממש מצוין בתוכנית
השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח
18 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך
וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון
תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית וליווי צמוד בוואצאפ,
שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה
לרדת במשקל
ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעיתללא ספירת קלוריות!
תוכנית און-ליין מעשית בהנחיה ובתמיכה מלאה שלי
ירידה במשקל | ליווי ותמיכה קבוצתי | מתכונים |תפריטים
וגם אפשרות לצמחי מרפא
כדי לעשות CARB DETOX,
להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות
ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,
והצטרפות למחזור הקרוב לחצי כאן או על התמונה
הכנתם?
היי, נראה טעים ומעניין. במה אפשר להחליף את הלימון הכבוש שלא כל כל אוהבים אצלי?