צילום עודד חוברה
בקר רזה הוא דרך מצוינת לקבל חלבון , ברזל וויטמין B -12, עם כמות שומן סבירה לגמריי
5 מנות, 250 קלוריות למנה החומרים :
1 בצל בינוני פרוס
1 כף שמן
1 קילו בשר צלי כתף חתוך לקוביות - לבקש מהקצב לבחור נתח רזה שמתאים לצלי
2 גזרים פרוסים לעיגולים
שורש פטרוזיליה
1 לפת חתוכה לקוביות
1 בטטה חתוכה לקוביות
שורש סלרי
2 כוסות ארטישוק ירושלי מנוקה (אפשר גם קפוא)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 סלסלת פטריות שמפניות שטופות וחצוית
שיני שום מראש שלם, קלופות, שלמות
1 כוס יין אדום יבש
3 כפות דבש או סילאן
כף פפריקה מתוקה
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
5 עלי דפנה
כמה גרגרי פלפל אנגלי
אופן ההכנה : בסיר גדול בכף שמן, "סוגרים את קוביות הבשר מכל הצדדים.
מוציאים את הבשר מהסיר.
מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הירקות ( חוץ מהעגבניות) ומאדים תוך ערבוב עוד כה דקות
מוסיפים את כל שאר החומרים והבשר.
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש נמוכה בסיר מוסה, פתוח מעט, שעתיים וחצי עד 3 שעות עד שהבשר רך.
אם במהלך הבישול חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים.
טועמים ומתקנים את התיבול אם יש צורך.
מגישים חם, מאוד מתאים להגיד עם אורז או פירה.
שלבי ההכנה
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments