אין כמו הריח, הטעם והצבע של המנה הזו.
גם אחרי שהשארתם את העור של העוף אצל הקצב,
העוף עסיסי וטעים
6 מנות 250 קלריות למנה
החומרים:
כף שמן
12 שוקי עוף ללא עור (מומלץ להשאיר את העור אצל הקצב)
2 בצלים פרוסים
400 גרם ארטישוק ירושלמי מוקפא שהופשר או טרי מוקלף וחתוך
400 גרם תחתיות ארטישוק מוקפאות שהופשרו, חתוכות לחצאים
4 שיני שום כתושות
מעט פלפל חריף
10 שיני שום שלמות קלופות
100 גרם זיתים קלמטה מגולענים
12 תמרים מג'הול שטופים, מגולענים ופרוסים לאורך לרבעים
כוס יין לבן
כוס מים רותחים שהומסה בהם כפית אבקת מרק עוף אורגני או כוס מרק
מיץ מלימון שלם
2 כפות פטרויזיליה קצוצה
כמה ענפי אורגנו שלמים שטופים
3 4- - עלי דפנה
מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים בסיר חצי כף שמן, מוסיפים את שוקי העוף ו״מטגנים״ עד שהן מזהיבות. מניחים בצד להתקרר בקערה.
מוסיפים לסיר את חצי כף השמן הנותרת, ו״מטגנים״ את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, השום, המלח והפלפל ומערבבים היטב ו״מטגנים״ קלות.
מחזירים את השוקיים לסיר ביחד עם הזיתים, מערבבים ומוסיפים גם את מיץ הלימון, המרק, ועלי התיבול. מכסים ומבשלים עוד כ- 50 דק.
במהלך הבישול בודקים אם צריך עוד נוזלים, אם כן, מוסיפים.
כאשר הרוטב הופך סמיך, וכל המרכיבים רכים, התבשיל מוכן.
מגישים חם.
רוצה לדעת איך אפשר לשלב
מתכונים טעמים בדיאטת הרזיה?
אני מזמינה אותך להכיר את תפריטי ההרזיה הבריאים שלי
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários