פשטידת תפו"א מבית סבתא מינה - בּוּבֶּה (ו' בשורוק ו – ב' בסגול)
אין, פשוט, אין תחליף לריח ולטעם של אותה פשטידת תפו"א של ילדותי. כמובן שקשה היה להשיג את המתכון המדויק. מכיוון שסבתי הכינה אותה לפי הרגש ומדדה את הקמח לפי "כמה שלוקח". לאחר תצפיות מדוקדקות הגעתי למתכון שכאן. מומלץ בחום למי שזוכר את פולין וגם לאחרים.
25 מנות 140 קלוריות למנה.
חומרים
ק"ג תפו"א
בצל
חצי ק"ג קמח
40 גר' שמרים טריים
2 ביצים
חצי כוס שמן
מעט מלח
אופו ההכנה
קולפים את תפוחי האדמה והבצל. מגרדים על פומפיה דקה את שניהם (אפשר במעבד מזון). סוחטים היטב מהנוזלים. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים. מפוררים את השמרים ומוסיפים לתערובת. מכסים את הקערה ומשהים במקום חמים עד שהעיסה מעט תופחת. מערבבים מעט, מעבירים לתבנית עגולה בקוטר 26 משומנת ואופים בחום של 180 מעלות עד שפני הבובה משחים. פורסים כמו עוגה.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments