פשטידה בריאה ודיאטטית, ללא בצק וללא ציפוי מיותר של גבינה צהובה.
בפשטידה זו מוצרי החלב והביצים מספקים מקור מצוין לחלבון, ולכן מהווים מנה עיקרית מצוינת בארוחה צמחונית. אפשר להוסיף פחמימה כמו בטטה אפויה או סלט עם קינואה
ולקבל ארוחה שלמה.
ויש גם גרסה ללא גלוטן וגרסה ללא פחמימות
דיאטיפ של ליאורה - הפשטידה עשירה בהמון ירוקים שמתאימים גם לתהליך של דיטוקס
8 מנות , 100 קלוריות למנה החומרים :
400 גרם תרד קפוא שהופשר או 4 כוסות תרד טרי. מומלץ בייבי תרד
400 גרם ברוקולי קפוא שהופשר, חתוך לפרחים קטנים
4 ביצים
500 גרם גבינה 5% מכל סוג – קוטג', מלוחה, לבנה וכו'. אפשר להשתמש גם בחלקי גביעים שנשארו במקרר
גביע יוגורט ביו
חופן עשבי תיבול ירוקים קצומים שאוהבים - פטרוזיליה, שמיר, כוסברה
1/4 כוס קמח מלא תופח (רצוי מלא)
לגרסה ללא גלוטן להחליף בסובין שיבולת שועל
לגרסה ללא פחמימה להחליף ב3 כפות זרעי צ'יה
קורט מלח
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
שומשום שחור או מלא לקישוט - לא חובה אופן ההכנה: אם משתמשים בתרד קפוא יש להפשירו, לסחוט היטב ולסנן אותו מהנוזלים. בתרד טרי יש לברור את העלים.
שוטפים אותם היטב מכל החול.
קוצצים ומבשלים במים מומלחים קלות עד שהעלים מתרככים, כרבע שעה. מסננים .
טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים קמח ( או תחליפיו),
גבינות, יוגורט ותבלינים. מערבבים היטב.
מוסיפים את התרד והברוקולי ומערבבים שוב.
מעבירים לתבנית עגולה גודל 26 או מרובעת בגודל 25 נון סטיק. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ – 30 – 45 דקות עד שפני הפשטידה מזהיבים – משחימים והיא קפיצית למגע וקיסם הננעץ בה יוצא יבש
הפשטידה הזו משתלבת מעולה בתוכנית הדיטוקס
כל הפרטים
וגם לרכישה ישירה כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments