זו מנה קלאסית סינית של עוף. שאני העברתי אותה לפרגיות.
במתכון הזה נלמד איך להעביר את הבשר תהליך כבישה
בעזרת חומרים טבעיים כמו ג'ינג'יר, חומץ וסודה שתיה.
תהליך זה מרכך את הבשר ועושה אותו פשוט נימוח בפה.
אל תוותרו על שום מרכיב או הוראה, בעיקר אלה המסומנים.ות במרקר
קצת היסטוריה
זו מנה מסורתית סינית, שנפוצה בכל רחבי סין, ישנן וריאציות אזוריות רבות, חריפות יותר או פחות מהאופן בו נהוג להכין את המנה במחוז סצ'ואן. המנה בגרסתה האמריקאית מכונה kung pao chicken בארצות הברית ו"עוף בנוסח סצ'ואן" בישראל.
מויקיפדיה -
"נטען שהמנה נקראת על שם דינג באוג'ן (1820–1886), פקיד שושלת צ'ינג ומושל מחוז סצ'ואן. התואר שלו היה "טאיזה שאובאו", שהוא אחד מה"גונגבאו" (מילולית שומרי הארמון).[1] השם עוף גונג פאו נגזר מתואר זה, ואילו השימוש באות "丁" (דינג) בשם המנה הוא משחק מילים על שם משפחתו "דינג" (כי "ג'ידינג" משמעו עוף), וכן מפני שדינג הוא שם משפחה סיני נפוץ למדי שאפשר לקרוא אותו גם כ"קובייה קטנה" (כמו הקוביות אליהן נחתך העוף במנה)".
5 מנות, 260 קלוריות למנה
החומרים :
1 קג סטייק פרגית מנוקה ככל האפשר משומן, חתוך לקוביות
3 בצלים ירוקים חתוכים לפיסות באורך 2 ס"מ כולל החלק הלבן
2 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
כף סוכר חום
100 גרם קשיו או בוטנים
עיגולי צ'ילי חריף, לפי מה שאתם אוהבים. אפשר לוותר
למרינדה:
2 כפות רוטב סויה. מומלץ סויה מתוקה כהה
כפית סודה לשתיה
1/4 כוס חומץ הדרים או תפוחים איכותי
כף חרדל איכותי
כף ג'ינגי'ר טרי טחון או 2 קוביות קפואות - מכיל אינזימי ריכוך
2 כפות קרונפלור
4 שיני שום כתושות ( אפשר גם קוביות קפואות)
תוספות וגיוונים:
במרינדה אפשר להחליף / לצרף קוביות אננס או פאפיה טריים, שעושים פעולה דומה של הג'ינג'יר בעזרת אינזים פאפאין
בסיום אפשר להוסיף כף חמאת בוטנים אופן ההכנה :
בקערה מערבבים את חומרי המרינדה. חשוב לבחור קערת זכוכית כי מתכת יוצרת ריאקציה שפוגמת בטעם
מעבירים את נתחי הפרגית לקערה, מערבבים היטב, מכסים את הקערה
ומעבירים למקרר לשעה - שעתיים.
השהיה המקרר חשובה לכבישת הבשר
על סוטז נון סטיק יבשה קולים עד השחמה קלה את הקשיו או הבוטנים.
מוציאים מהמחבת.
מסננים את הפרגיות מהנוזלים. ושמרים את נוזלי המרינדה.
אפשר באותה מחבת,
מוסיפים את הפרגיות וצורבים אותן היטב מכל הצדדים.
מוציאים מהמחבת.
באותו סוטז נון סטיק מאדים את הבצלים הרגילים על תרסיס שמן, בזהירות ותוך ערבוב עד שהם מזהיבים.
מוסיפים כף סוכר חום ומקרמלים את הבצלים עד שהם מכוסים בסוכר המומס. ומקבלים גוון חום. מוסיפים את הבצלים הירוקים, ומערבבים דקה.
חשוב לעשות זאת תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים את הפרגיות ואת נוזלי המרינדה ומערבבים היטב,
מבשלים 2 דקות.
מוסיפים את הקשיו והפלפל החריף.
מערבבים היטב.
מתקנים את התיבול מבשלים עוד 2 דקות ומגישים מיד.
מתאים להגשה עם אורז וירקות (כמו בתמונה)
רוצה להכנס לעולם של הרזיה אמיתית בלי תפריטים ובלי לספור קלוריות?
אני מזמינה אותך להכיר את
תוכנית פורצת דרך לאיזון של חמשת ההורמונים שמפריעים לך לרזות.
תוכנית הרזיה ללא תפריטים ובלי לספור קלוריות
כל הפרטים וההרשמה בלחיצה כאן או על התמונה
מחזור סתיו 2023 יפתח אחרי החגים
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários