מתכון סתווי עם פטריות וערמונים.
מתכון שממש תתקתקו בקלות, גם באמצע שבוע כשאין זמן להשקיע במטבח.
מה שמיוחד כאן זה הרוטב החלקלק,
ושילוב הטעמים. אל תוותרו על אף מרכיב.
4 מנות, 260 קלוריות למנה
החומרים :
800 גרם סטייק פרגית מנוקה חתוך לקוביות
4 בצלים גדולים קלופים ופרוסים
כף סוכר חום
שקית ערמונים קלופים בואקום
סלסלת פטריות שמפיניון או פורטבלו קטנותף שטופות ומחולקות לרבעים.
מלח ופלפל לפי הטעם.
אופציה מומלצת אבל לא חובה - 1/4 פחית חלב קוקוס 5% ( כן, יש 5%)
למרינדה:
2 כפות רוטב סויה. מומלץ סויה מתוקה כהה
כף רוטב צ'ילי מתוק ( להחליף לטריאקי למתכון ללא פחמימות)
כף סילאן
4 שיני שום כתושות ( אפשר גם קוביות קפואות) אופן ההכנה :
בקערה מערבבים את חומרי המרינדה.
מעבירים את נתחי הפרגית לקערה, מערבבים היטב, מכסים את הקערה
ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ורצוי לילה שלם.
בסוטז נון סטיק מאדים את הבצלים על תרסיס שמן, בזהירות ווך ערבוב עד שהם מזהיבים.
מוסיפים כף סוכר חום ומקרמלים את הבצלים עד שהם מכוסים בסוכר המומס. ומקבלים גוון חום.
חשוב לעשות זאת תוך ערבוב מתמיד.
מוסיפים את הפרגיות וצורבים אותן היטב מכל הצדדים.
מוסיפים מעט מים או את חלב הקוקוס , מערבבים היטב. ומבשלים כרבע שעה עד שהפרגיות מבושלות.
מוסיפים את הפטריות והערמונים,
מערבבים היטב.
מתקנים את התיבול מבשלים עוד 2 דקות ומגישים מיד.
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה או כאן לרכישה ישירה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments