הדרך האולטימטיבית להכין פסטרמה בבית,
בלי חומרים משמרים ובלי תוספים.
ההכנה קלה והתוצאה טעימה, בריאה ודלת שומן.
התיבול במתכון זה הוא בטעמים אסייאתיים, אפשר כמובן לקחת את התיבול לאן שרוצים.
10 מנות, 150 קלוריות למנה של 3 פרוסות עבות החומרים :
1.5 ק"ג חזות עוף שלמים ( לבקש מהקצב שיחתוך כל חזה ל - 2 )
2 כפות רוטב סויה מתוקה
2 כפות רוטב טריאקי
10 שיני שום שלמות
כף סילאן או דבש ריבת תאנים או ריבת משמשים - הריבות נותנות טאץ' אחרי לגמריי לתבשיל
5 -6 - בצלצלימ שאלוט
פלפל אדום + פלפל צהוב פרוסים לאורך
4 -5 - בצלים ירוקים חלק לבן + ירוק
כוס חתיכות אננס טרי או קפוא שהופשר
כף ג'ינגיר מגורר
מלח גס ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה : מערבבים את כל החומרים חוץ מהעוף ןמהירקות ליצירת מרינדה. בהחלט אפשר לגוון בטעמים שבמשרה ,
להוסיף עשבי תיבול, תבלינים או רטבים אחרים כמו רוטב צ'ילי מתוק, רוטב טריאקי וכו'.
משרים את חזות העוף במרינדה בקירור לפחות שעתיים ורצוי לילה שלם.
מוציאים את חזות העוף מהמרינדה. מניחים כל חזה עוף על נייר אפיה פרוס.
מוסיפים מעל חזה העוף כף או שתיים מהמרינדה.
מסדרים: פלפלים, בצלצלי שאלוט, שיני שום, בצל ירוק ואננס
עוטפים את חזה העוף בנייר האפיה ומניחים בתבנית.
מכניסים את תבנית האפיה לתנור שחומם מראש ל – 200 מעלות.
אופים כ – 30 – 40 דקות. לבדיקה האם הפסטרמה מוכנה פותחים את אחד הניירות וחותכים את חזה העוף.
הוא צריך להיות לבן לגמריי.
הזהרו מאפיית יתר שמיבשת את הבשר.
מגישים חם עם אורז או פירה
או קר כשיוצאים לפיקניק או בתוך כריך.
שלבי ההכנה
אחרי האפיה לפני האפיה
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários