הסיר הכי האהוב בגרסת פסטה בסיר אחד
קל להכין, משלב המון ערכים תזונתיים וטעים לכולם .
בשרי צמחוני, וגם ללא גלוטן
לגרסה צמחונית השתמשו בתחליפי בשר שמדמים קציצות.
כדי לשמור על צורת הקציצות, יש לשים לב להוראות, כי זה קצת טריקי.
בניגוד למתכוני סיר אחד אחרים, שפשוט שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים.
10 מנות,
300 קלוריות למנה שהיא ארוחה שלמה
החומרים לקציצות בשרי
500 גרם טחון עוף מעורב עם הודו
ביצה
3 שיני שום כתושות
חצי כוס סובין או קמח שיבולת שועל
כפית כמון
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
כוס ירוקים קצוצים מה שאתם אוהבים - פטרוזיליה, כוסברה, בזיליקום
או לגרסה צמחונית כדורי "בשר" צמחוניים קפואים
החומרים לקציצות צמחוני
חבילה ( בדר"כ 500 גרם) של כדורי בשר קפואים
החומרים לסיר בשתי הגרסאות:
בצל קלוף וחתוך לקוביות
5 שיני שום פרוסות
2 כוסות של כל ירק שאתם רוצים, חתוך בהתאם לסוג הירק.
במתכון הזה שילבתי שעועית ירוקה קפואה עדינה, פלפל אדומים וארטישוקים.
400 גרם פסטה קצרה או ספגטי שבור לשניים
400 גרם (קופסא קטנה) עגבניות מרוסקות רצוי מתוצרת איטליה
חופן עלי בזיליקום קצוצים
חופן עלי פטרוזילה קצוצים
ליטר מים רותחים
מיץ טרי מחצי לימון
כפית סוכר חום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
כף עשבי תיבול יבשים אני אוהבת לתבל באורגנו, טימין ועוד (לא חובה)
אופן ההכנה לקציצות:
מערבבים את כל החומרים של הקציצות היטב. לקבלת עיסה אחידה.
אם היא נראית לכם רכה מידי, הוסיפו עוד שיבולת שועל.
לקרר במקרר לפחות 15 דקות.
אם יש לכם זמן, רצוי לקרר גם לאחר הכנת הקציצות עוד 15 דקות.
בעזרת כף וידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות.
צריך להרטיב את הידיים כל כמה קציצות.
לגרסה צמחונית, להשאיר את כדורי ה"בשר" קפואים.
אופן הכנה לסיר:
בסוטאז גדול או סיר רחב ונמוך נון סטיק, מזהיבים בצל ושום.
מוסיפים את כל שאר החומרים חוץ מהקציצות והפסטה ומערבבים היטב.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה ומפזרים אותה היטב בכל הסיר.
מערבבים היטב.
צריך לייצר מקום להוספת הקציצות.
מביאים לרתיחה. עוברים לאש נמוכה.
מניחים בעדינות בערך חצי מכמות הקציצות.
מכסים את הסיר. מחכים 4 - 5- דקות עד שתחתית הקציצות מתמצקת מעט.
מנענעים סיר סגור בתנועות רוחב. כשמחזיקים את המכסה עם מגבת את הידיות.
מבשלים עוד כמה דקות.
פותחים ומאוד בעדינות מזיזים את הקציצות כך שיתפנה מקום לשאר הקציצות.
מניחים את המחצית השניה של הקציצות.
חוזרים על אותו תהליך כמו עם המחצית הראשונה.
מבשלים על אש מאוד נמוכה עד שכל הנוזלים נספגים בפסטה.
חשוב מאוד לטלטל את הסיכר כמו שמתואר לעיל. כל כמה דקות.
מגישים חם!
נמאס לך מנדנדת המשקל?
הגיע הזמן שיהיה לך כל מה שאת זקוקה לו במקום אחד,
ולכן הקמתי עבורך מועדון יוצא דופן, שאין כמוהו בארץ (ואולי גם בעולם)
המועדון שעוטף אותך 360 מעלות ו - 365 מיום בשנה:
ירידה במשקל
ליווי ותמיכה אישי - קבוצתי
שמירה על המשקל
טכניקות רוגע ו- NLP
מתכונים
הרצאות בלייב
תמיכה יומיומית ע"י ליאורה חוברה
טיפים, השראה ומוטיבציה
הנה הצצה קטנה לחלק ממה שתקבלי במועדון
ועוד המון בונוסים.
אפשר להצטרף למועדון רק בתחילת החודש .
את יכולה להרשם עכשיו ולהבטיח את מקומך לתחילת החודש הקרוב
כל הפרטים בלחיצה כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments