וידאו - ענבר חוברה | מוסיקה - בלקן ביט בוקס
צילום - ענבר חוברה
אטריות אורז הם דרך נפלאה לאכול אטריות לרגישים לגלוטן ובאופן כללי להרגשת שובע לא כבדה מידי כמו פסטה.
הפעם נעשה שימוש בפרח מאוד מיוחד שנקרא פרח אפונת הפרפר, זהו פרח כחול שיש לו סגולות מרפא אין ספור, בניהן גם תורם לראייה ולאיכות השיער! (אפשר לקרוא יותר בכתבה המלאה על כל מזונות העל והפיגמנטים הטבעיים). תרבויות עתיקות כבר השתמשו בו כדי לצבוע את האוכל, הבגדים וכן גם את האמנות שלהם.
הקסם המיוחד בפרח אפונת הפרפר הוא שכשהוא בא במגע עם חומצה כלשהי הוא נהפך וורוד-סגול!
ולכן - הנה מתכון מהמם להכין נודלס יוניקורן - ביחד עם הצעת הגשה ירקות ופלאפלים סלק בריאים!
אפשר כמובן לבחור צבע אחר ממגוון צבעי הסופר פוד הטבעיים כדי לצבוע את הנודלס שלכם!
החומרים:
10-8 יחידות בגודל בינוני
2 סלקים גדולים
1/2 כוס כוסברה
1/2 כוס פטרוזיליה
3-2 עלי קייל גדולים
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
600 גרם גרגירי חומוס (משומר ומסונן או קפוא ומופשר)
2 כפות מי חומוס (מהפחית או ממי בישול)
3-2 שיני שום
1 כוס שיבולת שועל
2 כפות טחינה
1/2 2 כפות מיץ לימון
2 כפיות כמון טחון
1 כפית כורכום טחון
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית מלח
1/2 פכית פלפל שחור
1/2-1/4 כפית צ'ילי
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
פורסים את הסלק לקוביות בגודל 1.5 ס"מ וצולים אותן במשך כ-45 דקות. מצננים.
שמים את עשבי התיבול, הקייל ואת הבצל הירוק במעבד מזון ומעבדים עד שיש תערובת גסה.
מוסיפים את יתר החומרים (ללא הסלק) ומעבדים לעיסה אחידה ומעט גושית. אם העיסה יבשה מדי ומתפוררת, מוסיפים מעט מי חומוס. מחלקים את התערובת לשתי קערות. אחת מכסים ושומרים במקרר כחצי שעה.
בלי לשטוף את קערת המעבד, מכניסים אליו את הסלק הצלוי ומעבדים לתערובת גושית. מחזירים את מחצית התערובת שנותרה בחוץ ומעבדים אותה מעט יחד עם הסלק - המרקם צריך להישאר מעט גושי ולא חלק. מעבירים לקערה, מכסים ומצננים במקרר למשך חצי שעה גם כן.
בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ושטוחות משתי התערובות.
מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות או מרססים מעט ספריי שמן. כאשר המחבת חמה מאוד, מניחים את הקציצות ומטגנים אותן כ-5 דקות. הופכים אותן בזהירות ומטגנים כ-5 דקות נוספות, עד שהקציצות שחומות וקריספיות.
כתבה זו היא חלק מפרוייקט ״איך לצבוע את האוכל שלכם עם סופר פודס״
שיתוף פעולה ענקי עם ענבר חוברה ומגזין X-net
ענבר חוברה
בלוגרית של לייפסטייל, טיולים ואוכל
הפקה, מתכונים, כתיבה, סגנון (סטיילינג) וצילום
ליאורה חוברה
דיאטנית קלינית .MSc רפואה סינית וצמחים, ומאסטר NLP לבריאות והרזיה
ערכים תזונתיים ומידע מקצועי אודות הצבעים השונים באוכל
דרק סימפסון
צלם
צילום, וסגנון (סטיילינג)
Rawnice
אבקות סופר פוד
רויאל באלי סרמיקס
כלי קרמיקה
מגזין X-net
עוד מתכונים בסדרה
רוצים שגם הילדים שלכם יאכלו ב5 צבעים?
בואו להכיר ביחד עם הילדים את פודי הגמד הקוסם שילמד אותם לאכול בחמישה צבעים.
כל הפרטים בלחיצה כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comentários