top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

פוקצ'ה כוסמין גבינות עם ירקות או פירות

עודכן: 20 בדצמ׳ 2022




פוקצ'ה כוסמין גבינות עם ירקות או פירות


פוקצ'ה היא אחד המאפים הכי אהובים ובצדק.

חמימה וטעימה ....

ואפשר בקלות לשדרג אותה בריאותית שמשתמשים בבצק בחלקו או כולו בקמח כוסמין,

ומקשטים אות בירקות ופירות עם גבינות מעולות (וממש לא צריך שיהיו צהובות עתירות שומן.)


*דיאטיפ בריא של ליאורה - קמח כוסמין הוא קמח "קשה",

שמכריח אותנו ללעוס היטב, מה שמשפר את אפקט השובע החומרים ל - 2 פוקצ'ות בינוניות

כ - 10 פרוסות גדולות ( כל פוקצה 5 פרוסות) - 130 קלוריות לפרוסה

החומרים

החומרים להכנה

  • ירקות שאוהבים - עגגבניות שרי, פלפלונים, זוקיני פרוסים

  • פירות שאוהבים - מתאימים במיוחד - תפוחים, שזיפים, אגסים

  • 200 גרם גבינה מלוחה / צפתית / פטה 5%

  • עשבי תיבול אפשר טריים כמו רוזמרין, תימין

או מיובשים- אני משתמשת ב - HERBS DE PROVACE שאני קונה בצרפת,

אבל אפשר כמובן כל תערובת אחרת

  • מלח גס אני אוהבת אל המלח הצרפתי FLEAUR DE SEL

לאפיה ולקישוט:

  • אפשר לקשט גם בשומשום, פרג או קצח

אופן ההכנה:

לאחר התפחה ראשונה,

מחלקים את הבצק ל - 2 כדורים גדולים, ומניחים לעוד התפחה של 30 - 40 דקות במקום חמים.

בנתיים חותכים את הירקות והפירות וצולים בתנור שחומם ל - 180 מעלו כ - 30 דקות



מכל כדור מרדדים פוקצ'ה כמלבן בעוב כ 1 ס"מ.

מפזרים ירקות או פירות

מפזרים מעל קוביות גבינה

עשבי תיבו ומלח גס

ואפשר גם פשתן, שומשום, קצח וכו'



פוקצ'ות ירקות פוקצות פלפלונים או שזיפים ותימין פוקצ'ה זוקיני ואוכמניות/תאנים


מתפיחים שוב 30 דקות מכוסה ב במקום חמים

אפיה

מורחים ביצה טרופה.

מחממים את התנור ל 180 מעלות.

אופים במשך 40 – 30 דקות, עד שהפוקצ'ה זהובה

(חשוב לבדוק גם את הצדדים והצד התחתון ולוודא שהוא אפוי).


מגישים מיד, חם עם גבינות טובות, ממרחים וירקות !!!!!


על סט הצילומים
הצעת הגשה
 

מתקשה לאכול פחמימות ומתוקים בהגבלה?

רוצה להכיר את קיט גמילה ממתוקים? לכל הפרטים לחצ/י כאן או על התמונה

או לרכישה מיידית




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 




פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page