צילום - ענבר חוברה
מנה תאילנדית מדהימה בגרסה קלילה ובריאה
4 מנות החומרים :
כף שמן אבוקדו
חתיכת ג׳ינג׳ר בגודל בערך 2 ס״מ, מגוררת או קצוצה
6 שיני שום, כתושות או פרוסות
2 פלפל אדום חריף, פרוס (אפשר להוסיף עוד פלפל למי שאוהב חריף או להפחית לפלפל אחד בלבל למי שלא אוהב)
2בצלים סגול, חתוך לקוביות בינוניות
600 גרם תערובת עוף והודו טחון
2 כפות רוטב סויה מתוקה
2 כפות רוטב דגים (רצוי תאילנדי)
חופן עלי נענע, קצוצים
חופן עלי בזיליקום, קצוצים
2 כפות סילאן
מיץ לימון טרי סחוט מלימון שלם
4 ביצים
לקישוט:
2 כפות בצל ירוק, קצוץ
2 כפות בוטנים קלויים גרוסים
2 כפות כוסברה
אופן ההכנה : מכינים את הרוטב, בקערה מערבבים את הרטבים (סויה ודגים, את הסילאן, ומיץ הלימון)
מחממים מחבת על אש גבוהה, כשהמחבת רותחת, מוסיפים את כף שמן האבוקדו יחד עם השום, הבצל הג׳ינג׳ר והצ׳ילי. מטגנים בערך כדקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את הבשר ומערבבים עוד כ 2 דקות עד שהבשר מתבשל.
מוסיפים את הרטבים, מערבבים לעוד כחצי דקה, ומוסיפים את עשבי התיבול.
מחלישים את האש ומערבבים היטב.
במחבת נפרדת, מכינים 4 ביצי עין, אפשר על ידי ״טיגון אידון״ ללא שמן או בעזרת תרסיס שמן או שמן אחר בריא (קנולה, אבוקדו..) שמנגבים בעזרת נייר על המחבת.
מגישים על מצע אורז (מתכון בהמשך), או בכוסיות חסה, מעל מפזרים בוטנים גרוסים, כוסברה טריה קצוצה, בצל ירוק קצוץ, מניחים מעל את הביצה, ומגישים חם.
רוצה עוד מתכונים מצוינים, בריאים וטעימים שילוו אותך כל השנה?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments