אין כמו הריח, הטעם והצבע של המנה הזו.
עשירה בטעמים ועסיסיות של ההדרים.
היא תקשט לכם את שולחן החג ושולחן השבת
בתוך המתכון גם המדריך לבוקה גרני -
הדרך הצרפתית להוסיף עשבי תיבול למנה הזו ולעוד הרבה אחרות.
הבּוּקֶהּ גָּרְנִי הוא למעשה צרור עשבי תיבול. במתכון הזה, הינחתי אותו מתחת לעוף, מעל ההדרים
תלחצו למעלה על הסרטון.....
4 מנות, כ – 250 קלוריות למנה
החומרים לעוף:
עוף שלם טרי -רצוי כזה שגודל ללא אנטיביוטיקה. נקי, ולא קר
הדרים קלופים. אפשר לגוון. אני השתמשתי ב - 2 תפוזים ואשכולית אדומה אחת
20 שיני שום קלופות
2 ראשי שום שלמים, חצויים לרוחב עם הקליפה
אופציה - ירקות שורש שאוהבים - גזרים צבעוניים, תפוחי אדמה בייבי, בטטה, ראשי עולש ( אנדיב) , ראשי שומר, בצלצלי שאלוט, לפת, כלרבי וכו')
2 כפות שמן
מלח גס
תבלינים שאוהבים - פלפל שחור טרי גרוס, כמון, פפריקה מתוקה / חריפה - וכו'
החומרים לבּוּקֶהּ גָּרְנִי
עשבי תיבול שאוהבים - למשל - אורגנו, טימין, רוזמרין, פטרוזיליה וכו'
חבל קשירה המתאים למזוןמ( לא חובה, אפשר פשוט לפזר מתחת לעוף)
אופן ההכנה:
פורסים את ההדרים לפרוסות בעובי של כ - 1 ס"מ
רוחצים את ירקות השורש, וחותכים לחצאים / רבעים.
שוטפים את העוף ומיבשים. חשוב שהוא יהיה בטמפ החדר לפני ההכנסה לתנור.
חותכים אותו בגחון, כדי שאפשר יהיה לפרוס אותו.
מכינים את הבּוּקֶהּ גָּרְנִי. קושרים בחוט את כל עשבי התיבול.
מחממים תנור ל 220 מעלות.
בתבנית פורסים נייר אפיה ( ממליצה על אקולוגי)
מסדרים את פרוסות ההדרים.
מפזרים שיני שום.
מניחים את זר עשבי התיבול במרכז התבנית.
מניחים את העוף במרכז התבנית, מעל העשבים.
מורחים את העוף בשמן.
מפזרים מעל מלח וגס ותבלינים.
שמים בכל פינת תבנית חצי ראש שום.
מכניסים את התבנית ומיד מורידים את הטמפרטורה ל - 200 מעלות.
אופים כשעה, עד העוף מזהיב - משחים, אם יש צורךף מוסיפים עוד 10 - 15 דקות אפיה.
איך יודעים שמוכן?
נועצים מזלג בחיבור שבין הירך לגוף, כשהעוף מוכן יוצא נוזל שקוף.
פותחים את התנור ומשהים את העוף בתוכו, כרבע שעה לפני שחותכים.
מגישים חם, עם שפע הדרים ושימי שום.
ואם נשאר משהו, טעים גם קר למחרת .
רוצה לדעת איך אפשר לשלב
לעבר חורף קל עם ירידה במשקל
אני מזמינה אותך להכיר את קיט
חורף קל על המשקל
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments