עוף מתובל בתפוחים ודבש - מנה עיקרית קלאסית לארוחת החג לראש השנה מאחד את טעמי סמלי החג -
תפוח בדבש.
אפשר כמובן בכל יום או שבת.
כל המנה בתבנית אחת,
שחוסכת עבודה וניקיון מטבח, כמו שאני אוהבת.
עוף שיוצא עסיסי מאוד,
גם אחרי שהשארתם את העור של העוף אצל הקצב.
הוא פשוט מתבשל בעסיס התפוחים והתיבול
וזה לגמריי מספיק.
4 מנות של עוף מתובל בתפוחים ודבש, 465 קלוריות למנה שהיא ארוחה שלמה
החומרים:
4 רבעי עוף (לבקש מהקצב שיוריד את העור ויחלק כל רבע ל – 2 ) 6 כפות דבש ½ כוס רוטב סויה (רצוי סויה מתוקה)
2 כפות טריאקי 3 כפות חומץ בלסמי
כף חרדל
12 שיני שום פרוסות או שלמות
1 בצל
כפית קינמון
חצי כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כפית מלח
קורט פלפל שחור גרוס אם רוצים
4 תפוחי אדמה או 2 בטטות
4 תפוחי עץ גראנד קלופים ללא גלעינים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה – דבש, רוטב סויה, טריאקי, חומץ בלסמי, חרדל, תבלינים ושום.
משרים חלקי העוף בתוך המשרה לפחות שעתיים, ורצוי לילה שלם במקרר.
קולפים את הבצל ותפוחי האדמה או הבטטות.
פורסים את הבצל, חותכים את תפוחי האדמה/ בטטה לעיגולים ואת תפוחי העץ לפלחים.
מפזרים בתבנית אפיה בעלת דפנות גבוהות, מרופדת בנייר אפיה, את הבצל, שיני השום, תפוחי האדמה ותפוחי העץ.
מניחים את חלקיה עוף מעל.
את המשרה שנשאר שופכים מעל העוף והירקות והפירות שבתבנית.
מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות,כשעה.
מידי פעם פותחים את התבנית ושופכים מהרוטב שבתבנית על העוף.
לאחר שתפוחי האדמה התרככו מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ ¼ שעה ללא כיסוי.
מגישים חם בכל מנה ¼ עוף , תפוח אדמה או חצי בטטה ותפוח עץ.
מגישים חם.
הכנתם את המנה החגיגית והמזינה הזו? נהדר!
אבל אם אתם מחפשים דרך נוספת לעבור את החגים בקלות,
יש לי משהו בשבילכם: קיט צמחי המרפא "חגים קלים על המשקל".
הצמחים בקיט נבחרו בקפידה כדי לעזור לכם להתמודד עם אתגרי החגים:
הם מפחיתים את הצורך במתוק ובפחמימות,
משפרים את תחושת השובע,
מרגיעים את מערכת העיכול
ותומכים בשריפת הקלוריות.
כך תוכלו ליהנות מהחגים מבלי להתפשר על הבריאות והמשקל.
לחגים קלים, בריאים ומהנים יותר, תנו לעצמכם את התמיכה שאתם צריכים!
ארזתי לכם קיט חגים קלים על המשקל,
עם צמחי מרפא לסיוע בתהליך ההרזיה,
תפריט
מדריכי חגים מעולים, ועוד הפתעות לשנה מצוינת
כל הפרטים כאן
הכנתם?
אני רוצה לשמוע איך יצא וגם צילומים ישמחו אותי מאוד.
אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara
וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet
שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
⏬
Comments