עוגה אחת- 20 מנות, 125 קלוריות למנה
החומרים:
3 ביצים
6 כפות שמן
מיץ מתפוז אחד
3/4 כוס סוכר חום דק
1.5 כוס קמח תופח (אפשר חלק ממנו קמח תופח מלא)
1/2 כף קינמון
1/2 כפית פרורי וניל (ניתן לקנות בחנויות טבע או חנויות לאפיה) או כפית תמצית וניל
3-4 קוביות ג'ינג'יר מסוכר קצוץ דק
5 תפוחים ירוקים גדולים קלופים וחתוכים לפרוסות
כף סוכר + 1/2 כף קינמון – לתוספת לתערובת התפוחים
40 גרם פקאנים חצויים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הביצים עם שמן.
מוסיפים את מיץ התפוז ומערבלים בעזרת מיקסר.
מוסיפים את הקמח והסוכר בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.
מוסיפים קינמון, פירורי וניל או תמצית וניל וג'ינגי'ר מסוכר.
מערבבים את התפוחים עם כף סוכר וחצי כף קינמון עד שהתפוחים מכוסים היטב בתערובת.
בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים מחצית מכמות הבצק, מעליה מסדרים מחצית מכמות התפוחים. מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל שוב שכבת תפוחים מסודרים יפה.
מקשטים בפקאנים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות 45-50 דקות עד שהעוגה מזהיבה.
מגישים חם, אפשר בתוספת כדור גלידה וניל (עוד 50 קלוריות).
רוצה לדעת איך אפשר לשלב מתוקים באופן שפוי בחיים?
אני מזמינה אותך להכיר את ערכת הגמילה ממתוקים
כל הפרטים בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
תגובות