את עוגת התפוז הזו הייתי מכינה לגנים ולבתי הספר של הבנות שלי, בכל שנה בט"ו בשבט. ותמיד היא חוסלה במהירות והאמהות תמיד ביקשו ממני את המתכון. אז אצלי היא מחוברת ליום המשפחה, לחיבוק, לריח טרי של תפוז ושל חורף רענן.
הסוד שלה הוא תפוז שלם קצוץ בתוכה, כולל הקליפה.
ולמרות המרירות העדינה, ילדים מאוד אוהבים אותה.
*דיאטיפ של ליאורה* - לפי הרפואה הסינית, שילוב טעמים של מתוק עם אחרים כמו חמוץ או מריר יפחיתו את הצורך במתוק. ממליצה לנסות
תבנית עגולה 26 - 28
20 פרוסות 100 קלוריות לפרוסה עם סוכר וציפוי, 75 קלוריות לפרוסה ללא סוכר וציפוי.
הורדת הציפוי תחסוך 10 קלוריות לפרוסה
החומרים:
2 תפוזים שלמים בעלי קליפה יפה. (לכן קוראים לה עוגת תפוז) אחד שיכנס לעוגה ועוד אחד - לקישוט בתחתית (שאחכ תהיה בעצם הטופ של העוגה)
5 ביצים מופרדות לחלמון - חלבון בטמפרטורת החדר (מה שמאפשר קצף מהאגדות)
3/4 כוס סוכר חום דק או תחליף באותה כמות - מומלץ מהסוג שנראה כמו סוכר - סוויטנגו או טרוביה , כי זה חשוב להקצפה
(זו הכמות הנכונה בעייני, מי שחייב להרגיש עוד מתיקות יכול להוסיף עוד סוכר או ממתיק מלאכותי)
150 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
3 כפות שמן שמן
100 מ"ל רסק תפוחי עץ
כפית תמצית וניל אמיתית
2 כוסות (310 גרם) קמח תופח (רצוי שכוס אחת תהיה מקמח מלא) או 2 כוסות קמח לעוגה + 2 כפיות אבקת אפיה
החומרים לציפוי:
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות קורנפלור אופן ההכנה:
מוציאים את הביצים מראש כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.
עוגת תפוז של משפחה מאוד קלה להכנה
מחממים תנור ל - 180 מעלות.
שוטפים היטב את התפוזים. מורידים בסכין את הקצוות.
אחד מהם חוצים וכל חצי חותכים לשמיניות.מוציאים את החלקים הלבנים הפנימיים ואת כל הגרעינים.
במעבד מזון להב פלדה קוצצים את התפוז למחית שיש בה עדין חתיכת קטנות של הקליפה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר, עד שיווצר קצף ראשוני ואז להוסיף את הסוכר או התחליף ב - 3 פעמים.
עד שנוצר קצף יציב מערבבים ידנית את החלמונים עם השמן,
מוסיפים את רסק התפוחים, תמצית וניל, ומערבבים שוב
מוסיפים את מחית התפוז ומערבבים בעדינות בכף עץ.
מוסיפים את תערובת החלמונים לקצף בתנועות קיפול ועטיפה.
לאחר מכן מוסיפים לסירוגין עם הקמח ומיץ התפוזים לתערובת,
בעדינות רצוי בכף עץ,
בתנועות קיפול ועטיפה כדי לא לשבור את הקצף.
את התפוז שנועד לתחתית רוחצים היטב ופורסים לפרוסות דקות עם הקליפה.
מסדרים אותן בתחתית תבנית עגולה נון סטיק או מרופדת בנייר אפיה או משומנת קלות,
שופכים את התערובת על פרוסות התפוז.
אופים 35 - 50 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
מצננים את העוגה. עוברים עם סכין כהה מסביב להפריד אותה מדפנות התבנית.
מניחים על התבנית צלחת הגשה גדולה מקוטר התבנית.
הופכים בהחלטתיות 🙃
אפשר לעצור כאן.
ואפשר להכין את הציפוי, ולמרוח אותו מיד כשהוא חם על העוגה.
להכנת הציפוי
מערבבים בסיר קטן, לפני ששמים על האש, את המיץ והקורנפלור. היטב.
מחממים על אש קטנה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שמסמיך.
הזהרו, כי זה מסמיך מיד עם ההגעה לרתיחה ואז חשוב שלא יווצרו גושים.
שופכים על העוגה, ומורחים על כל העוגה
מצננים את העוגה היטב לפני שמגישים.
נשמר בחוץ בחורף עד יומיים. ואחכ להעביר למקרר.
בימים חמים רצוי להעביר למקרר לאחר יום.
אני יודעת שבא לך מתוקים, וזה גם ממש בסדר,
כמובן אם את בוחרת את המתוקים הנכונים ובכמות הנכונה.
למשל פרוסת עוגת תפוזים כזו.
אבל אם בא לך לעשות RESTART מהיר, איכותי ובריא,
למנגון הצורך במתוק שלך,
וגם, על הדרך לרדת במשקל,
אני רוצה להכיר לך את התוכנית שלי -
השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח
18 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך
וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון
תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית וליווי צמוד בוואצאפ,
שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה
לרדת במשקל
ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעיתללא ספירת קלוריות!
תוכנית און-ליין מעשית בהנחיה ובתמיכה מלאה שלי
ירידה במשקל | ליווי ותמיכה קבוצתי | מתכונים |תפריטים
וגם אפשרות לצמחי מרפא
כדי לעשות CARB DETOX,
להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות
ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,
והצטרפות למחזור הקרוב לחצי כאן או על התמונה
ואת, הכנת?
אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara
וגם לצפות בסרטון השייק המטורף שלי כאן
הי תודה על המתכון
אנא תני בבקשה אלטרנטיבה לקמח בעוגה
ללא גלוטן ! ? קמח שקדים? שילוב של קמח שקדים וקמח קוקוס ? או? תודה מראש שרי
בדיוק היה לי חשק לעוגת תפוזים
אז ממש עכשיו הכנתי וכמובן שגם טעמתי
ואני רוצה להגיד שזו עוגה נהדרת. הטעם המיוחד של התפוז השלם, פשוט מדהים! תודה