לקראת יום עוגת השוקולד - 27.1.23, הבנתי שיש לי רק עוגת שוקולד אחת באתר.
ומיד החלטתי שחייבת להיות עוד אחת לפחות. התחלתי שבוע לפני,
כי היה לי ברור שזו הולכת להיות עוגת שוקולד מהחלומות:
רציתי שהיא תהיה גם דלת קלוריות מאוד, וגם עשירת חלבון.
גם ללא גלוטן וגם דלת שומן.
אבל הכי חשוב שהיא תהיה הכי טעימה ונימוחה שיש,
ושאף אחד לא יחשוב שהיא דיאטטית.
שבוע לפני המועד התחלתי לבחוש והמטבח הפך לזירת ניסיונות,
והמשפחה לשפני נסיונות.
ואני גאה להציג בפניכם את העוגה (שתוכלו להכין עם סוכר או עם תחליף)
ושאף אחד לא יאמין לכן שיש בה רק 60 קלוריות לפרוסה !!!!!
כן מומלץ לנסות את זה בבית, אני בטוחה שתהנו, ואל תשכחו לרוץ לכאן בחזרה לספר לי
כשרה לפסח לאוכלי קטניות
עוגה / 16 מנות 135 קלוריות למנה עם סוכר ועם שוקולד רגיל 60 קלוריות למנה עם תחליף סוכר ושוקלד ללא סוכר
6 גרם חלבון לפרוסה
תבנית - 26
החומרים:
4 ביצים בטמפרטורת החדר
כוס סוכר (180 גרם)- או תחליף סוכר לבחירתכם, אני ממליצה על בסיס סטיביה
2/3 כוס חלב 3% או תחליף מכל סוג שאתם אוהבים
360 מ"ל יוגורט עשיר חלבון (בטעם נייטרלי או באיזה שהוא טעם שמתחשק לכם להכניס לעוגה, למשל וניל). בסהכ לעוגה צריך 2 גביעים של 200 מ"ל. 360 מ"ל נכנסים לתערובת העוגה והשאר לציפוי
כפית תמצית וניל
9 כפות קקאו, רצוי איכותי 80 גרם
כוס מידה + 2 כפות (120 גרם ) קמח שיבולת שועל , אפשר גם לטחון היטב שיבולת שועל, ואם תרצו עוגה ללא גלוטן, אז כמובן לבחור שיבולת שועל ללא גלוטן
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
שקיק אבקת אפיה (10 גרם)
לקרם:
70 גרם שוקולד מריר רגיל או או תחליף שוקולד מריר לבחירתכם, אני ממליצה על בסיס סטיביה
70 מ"ל חלב
40 מל יוגורט רב חלבון
לקישוט:
קוקוס
שברי אגוזים
בעוגת שוקולד שבתמונה
ערבבתי קוקוס עם 2 כפות תערובת שנשארה לי מהכנה של פררו רושה שהמתכון שלהם כאן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקציפים את הביצים עם הסוכר או תחליף הסוכר במיקסר כ - 8 דקות לקבלת קציפה אווירית.
מוסיפים את הוניל, החלב והיוגורט ומערבבים היטב.
עד קבלת תערובת אחידה.
מנפים את אבקת הקקאו במסננת דקה לקבלת אבקה דקה אחידה ללא גושים.
כנל עושים עם אבקת האפיה והסודה לשתיה
מוסיפים לקערה את החומרים יבשים (קקאו, שיבולת שועל ואבקת סודה לשתייה) ומערבבים היטב.
יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים כ-40 דקות.
בודקים עם קיסם שהעוגה מוכנה. הקיסם יוצא מעט רוטב מתערובת השוקולד.
מקררים את העוגה.
אפשר להפוך על צלחת הגשה כדי לקבל פני עוגה ישרים
מכינים את הציפוי: ממיסים את החלב יחד השוקולד , תוך ערבוב על אש קטנה.
עד שהשוקולד נמס ונוצרת תערובת אחידה.
מסירים מהאש.
מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב.
מחכים 5 דקות לצינון
מורחים על העוגה ומכניסים לקירור.
מפזרים מעל קישוט -
קוקוס, שברי אגוזים (אבל, בבקשה לוותר על סוכריות מלאות צבעי מאכל)
. מוסיפים את היוגורט, מערבבים, מצפים את העוגה, פורסים ל-15 חתיכות ומגישים.
זה מה שמאיה כהן אלופת הדיגיטל כתבה בסטורי שלה
זה מתכון דל פחמימה מעולה.
והוא משתלב ממש מצוין בתוכנית
השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח
18 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך
וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון
תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית וליווי צמוד בוואצאפ,
שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה
לרדת במשקל
ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעיתללא ספירת קלוריות!
תוכנית און-ליין מעשית בהנחיה ובתמיכה מלאה שלי
ירידה במשקל | ליווי ותמיכה קבוצתי | מתכונים |תפריטים
וגם אפשרות לצמחי מרפא
כדי לעשות CARB DETOX,
להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות
ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,
והצטרפות למחזור הקרוב לחצי כאן או על התמונה
הכנתם?
אפשר במקום היוגורט חלב שקדים? או משהו אחר פרווה
יצא טעים בטירוף
מתכון מצוין. העוגה קצת נופלת אחרי האפייה אבל ממש טעימה עם הקרם. השתמשתי ביוגורט חלבון טופי בננה ללא בוקר וזה ממש מוצלח
כל הכבוד, הכל נראה נפלא ובטח גם טעים.
אשמח לדעת מה הכמות החלופית לכוס סוכר במידה ורוצה להשתמש בסטיביה