top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

עוגת ריקוטה - שזיפים (פירות קיץ)

עודכן: 24 באוג׳


עוגת ריקוטה - שזיפים (פירות קיץ)

עוגת ריקוטה שזיפים משלבת את הגבינה עם פירות הקיץ, ויוצרת מרקם טעמים שמפתיע בכל רגע את החיך.

יש כמובן גם גרסה לחולי סוכרת


עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה עם סוכר ו - 100 קלוריות למנה ללא סוכר

החומרים לעוגה:

  • 3 ביצים

  • 3 כפות שמן

  • 200 מ"ל יוגורט 5%

  • כף גרידת לימון או ליים או תפוז

  • 3/4 כוס סוכר חום דק או תחליף סוכר לחולי סוכרת

  • 210 גרם ( 1.5 כוסות) קמח תופח (אפשר ומומלץ חצי ממנו יהיה קמח תופח מלא)

  • שקיק אבקת אפיה

  • 2 כפות קורנפלור

  • 350 גרם גבינת ריקוטה 5%

  • 6 -7 שזיפים אדומים גדולים מגולענים חצויים או חתוכים לקוביות או

אפשר להחליף ב 2 כוסות קוביות פירות של העונה - מאוד מתאים לנצל פירות שכבר לא נראים כל כך טוב....

  • כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.

  • 2 כפות סוכר + 2 כפות ברנדי או ליקר בטעם פירות לערבוב עם הפירות

אני השתמשתי בליקר דובדבנים - וישניאק שמזכיר לי את ילדותי -

ליקר שסבא שלי אהב ושתה ממנו בהזדמנויות חגיגיות.

סבא שלי האהוב יעקב הורנרייך ואני בילדותי
סבא שלי האהוב יעקב הורנרייך ואני בילדותי

לקראמבל

  • 2 כפות שבבי שקדים + כף סוכר חום או תחליף + כפית חוואיג' או קינמון - מערבבים ביחד.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

להכנת עוגת שזיפים מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר וברנדי ומשהים לשעה.

בקערת מיקסר, וו בלון, מקציפים את הביצים עם הסוכר, במהירות גבוהה,

למשך 6 - 8 דקות עד קבלת קרם תפוח, בהיר.

בקערה נפרדת מערבבים, שמן , תמצית וניל ויוגורט

מוסיפים בהדרגה את התערובת לתערובת הביצים, תוך המשך ערבול במיקסר.

מוסיפים את הריקוטה תוך המשך ערבול במיקסר רק עד איחוד החומרים.

מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.

מוסיפים את הקמח,הקורנפלור ואבקת האפיה בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.

ועד קבלת תערובת אחידה, סמיכה.

מסננים את הפירות מהנוזלים ושומרים את הנוזלים.

בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת - אפשר לסדר ב - 2 דרכים:

  1. דרך ראשונה מתאימה בעיקר לחצאי שזיפים:

שופכים את כל כמות הבצק, מעל מניחים את הפירות. כשחצי השזיף העגול כלפי מעלה.

משקעים את חצאי השזיפים בתוך התערובת כך שיבלטו.

מעל מפזרים את קרמבל השקדים.

2. דרך שניה - מתאימה בעיקר לקוביות פרי:

שופכים מחצית מכמות הבצק,

מעל שכבת הבצק הראשונה, מסדרים מחצית מכמות הפירות.

מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל את המחצית השניה של הפירות.

מעל מפזרים את קרמבל השקדים

בשתי הדרכים,

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 60 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,

וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.

מיד עם ההוצאה מהתנור, מזלפים מעל את הנוזל שנוצר מהשריית הפירות,

זה יתן לעוגה מראה מבריק ואקסטרא טעם מיוחד



עוגת ריקוטה - שזיפים (פירות קיץ)



 

ואם את.ה מרגיש.ה שאת.ה לא מצליח.ה לעצור אחרי כמות סבירה של פחמימות,

אז תדע.י שזה יכול להיות אחרת - כן את.ה יכול.ה להנות מכמות פחמימה סבירה

בלי למצוא את עצמך אוכלת אורז מהסיר בעמידה

 אני יודעת שממש לא בא לך לעלות במשקל בגלל הפחמימות והמתוקים

ושאת.ה פשוט צריכ.ה עזרה קטנה.

ולעזרה שאני רוצה להציע לך קוראים

"מתוק טבעי"- ערכת גמילה למתוקים ולפחמימות , שעזרה כבר למאות א.נשים,

לעבור לממתק טבעי יומי, בקלות ובלי מאמץ, להגביל את כמות הפחמימות היומית

וכמובן לרדת במשקל

 15 צמחי מרפא בכמוסות ובחליטה שיעזרו לך להתמודד עם נשנשת הפחמימות והמתוקים

תפריט הרזיה משובח, ( שממתן את אכילת המתוקים),

והדמיית דימיון מודרך עצמתית שמטמיעה בוך תת המודע שלך,

את הגמילה ממתוקים ופחמימות בקלות ונעימות.


הערכה מחכה לך בלחיצה

 

הכנתם?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק  facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות

 וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page