עד היום אני יכולה להרגיש את הטעם של עוגת הפרג של אמא שלי.
וגם עכשיו, כששדרגתי אותה בריאותית,
היא עדין עסיסית, לחה וממש נמסה בפה.
אז כמובן שזו עוגה מצוינת לפורים, וגם סתם ככה
דיאטיפ של ליאורה חוברה - פרג מכיל שומנים אייכותיים וגם מינרלים כמו סידן
עוגה אחת, 20 מנות 145 קלוריות למנה ללא קרם; 120 קלוריות למנה עם ממתיק במקום הסוכר ; 215 קלוריות למנה עם קרם
החומרים:
5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר ( חשוב מאוד !!!)
3 כפות שמן
5 כפות רסק תפוחים
150 גרם פרג טחון טרי, ( 1.5 כוסות). אם נשאר מומלץ לשמור במקפיא
1/2 כוס חלב חם
2 כפות ברנדי או ליקר קפה או שוקולד
כף קליפת לימון מוגרדת דק
3/4 כוס סוכר חום דק או להחליף בממתיק כמו סטיביה או סוויטנגו בכמות המקבילה ל3/4 כוס סוכר
1.5 כוס קמח תופח (אפשר חלק ממנו קמח תופח מלא)
כפית אבקת אפיה
לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
מיכל שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה:
משרים את הפרג בחלב החם עד שכל החלב נספג.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר או הממתיק החלופי לקצף מאוד יציב ונוקשה.
מתחילים הקצפה ללא סוכר, ומוסיפים אותו ב - 3 פעמים.
מערבבים בקערה אחרת את החלמונים עם השמן.
מוסיפים רסק תפוחים, ברנדי וקליפת לימון ומערבבים שוב.
מערבבים לחוד חומרים יבשים - קמח, פרג, אבקת אפיה
מוסיפים את תערובת היבשים לביצים בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.
ימוסיפים את הקצף בתנועות עטיפה ומערבבים בעדנות.
בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים את הבלילה
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 45 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,
וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
היא טעימה מאוד גם ככה, אבל אם רוצים להוסיף ציפוי -
בסיר קטן מחממים, על אש קטנה את השמנת המתוקה ובתוכה השוקולד חתוך לקוביות.
מחממים עד המסה מוחלטת של השוקולד ויצירת תעבורת שוקולדית אחידה.
מניחים להתקרר 20 - 30 דקות, עד שהקרם לא נוזלי, ונוח למריחה.
חוצים את העוגה לרוחב.
מורחים מחצית מכמות הקרם. מכסים בחלק השני, מורחים את המחצית השניה ואת הצדדים.
שומרים בקירור
אוהב.ת מתוקים אבל רוצה לדעת איך לאכול מהם במידה?
קיט - מתוק טבעי הוא הפתרון הטבעי והנכון.
שילוב צמחי מרפא ודימיון מודרך מחכה לך כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments