פירות הקיץ כל כך יפים, טעימים ובריאים,
שממש מדגדג בקצות האצבעות להכין מהם מאפה משובח,
שעושה גם המון בריאות וגם המון צבע!
עוגה אחת, 20 מנות 125 קלוריות למנה
החומרים:
4 ביצים
3 כפות שמן
5 כפות רסק תפוחים
200 מ"ל יוגורט 5%
3/4 כוס סוכר חום דק + 2 כפות - לערבוב עם הפירות - או תחליף סוכר לחולי סוכרת
350 גרם ( 2.5 כוסות) קמח תופח (אפשר ומומלץ חצי ממנו יהיה קמח תופח מלא)
שקיק אבקת אפיה
3 נקטרינות גדולות חתוכות לקוביות
5 שזיפים אדומים גודלים חתוכים לקוביות
אפשר להחליף ב 2 כוסות קוביות פירות של העונה - מאוד מתאים לנצל פירות שכבר לא נראים כל כך טוב....
ואפשר להוסיף גם פירות קפואים שאתם אוהבים
כף תמצית וניל או משחת וניל איכותית אמיתית.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את הפירות עם 2 כפות סוכר ומשהים לשעה.
בקערת מיקסר, וו בלון, מקציפים את הביצים עם הסוכר, במהירות גבוהה,
למשך 6 - 8 דקות עד קבלת קרם תפוח, בהיר.
בקערה נפרדת מערבבים, שמן, רסק תפוחים ויוגורט
מוסיפים בהדרגה את התערובת לתערובת הביצים, תוך המשך ערבול במיקסר.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.
עד קבלת תערובת אחידה, סמיכה.
מוסיפים ווניל. מערבבים שוב.
בתבנית עגולה בקוטר 26, משומנת ומקומחת שופכים מחצית מכמות הבצק,
מסננים את הפירות מהנוזלים ושומרים את הנוזלים.
מעל שכבת הבצק הראשונה, מסדרים מחצית מכמות הפירות.
מעליה שופכים את שארית הבצק ומעל את המחצית השניה של הפירות.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 60 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,
וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
מיד עם ההוצאה מהתנור, מזלפים מעל את הנוזל שנוצר מהשריית הפירות,
זה יתן לעוגה מראה מבריק !
מגישים חם, אפשר בתוספת כדור גלידה וניל ( עוד 50 קלוריות).
ככה זה נראה לפני שהעוגה נכנסת לתנור
וזה מה שאיתן חושב על העוגה
רוצה לסייע לעצמך בתהליך הרזיה ?
אני מזמינה אותך להכיר את צמחי המרפא שלי
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments