top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

עוגת לחם בננות


עוגת לחם בננות


אני אוהבת בננות רק אם הן ממש יפות וטריות,

גם אתם?

לכן, כשהן כבר לא במצב משהו, אני מכינה מהן לחם או עוגת בננה.

אז אם יש לכם בננות רכות שלא בא לכם לאכול, זו הדרך, לאכול אותן בכייף.

מאפה בננה היא תמיד על הגבול בין לחם לעוגה.

אז כשחיפשתי קצת הסטוריה על יום לחם / עוגת הבננה שנחגג ב 23.2

(לכן המתכון גם מתפרסם בתאריך הזה).

הבנתי שמתכון הלחם בננה הראשון פורסם ב 1819.

בשל הפופולריות הגוברת של מרכיבי אפיה לתפיחה מהירה כמו סודה לשתייה ואבקת אפייה,

לחם בננה (ולחמים מהירים אחרים) הופכים פופולריים למדי בתקופה זו. המתכון הראשון מתפרסם ב-St. Louis Post-Dispatch, אך היה בו שימוש בקמח בננה במקום בננות טריות.


*דיאטיפ של ליאורה חוברה - שדרגתי את המתכון הקלאסי בעזרת מרכיבים בריאים שמחליפים שמן שנמצא בדרכ במתכון המקורי וגם שילוב קמח מלא ושיבולת שועל

ויש גם גרסה ללא גלוטן וגם גרסה ללא סוכר



תבנית 24 או 2 תבניות אינגליש קייק 16 פרוסות - 115 קלוריות לפרוסה ללא סוכר ו - 136 קלוריות לפרוסה עם סוכר

החומרים:

  • 2 ביצים

  • 4 בננות שראו ימים טובים יותר

  • ½ כוס סוכר חום או תחליף סוכר באותה כמות

  • 3 כפות ממרח שקדים או אגוזים

  • 4 כפות רסק תפוחי עץ

  • כפית מחית וניל איכותית

  • 1 כוס קמח מלא תופח או כוס שיבולת שועל ללא גלוטן לגרסה ללא גלוטן

  • 1 כוס שיבולת שועל (קווקר )

  • שקיק אבקת אפיה (10 גרם)

  • למי שאוהב 1/2 כפית קינמון או 1/2 כפית חאוויג' לקפה ( המתכון בלחיצה כאן)

  • אפשר להוסיף גם 30 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד צ'יפס (מוסיף קלוריות)

לציפוי וקישוט:

  • בננה נוספת ( לא חובה)

  • כף קינמון

  • כף סוכר חום

  • 5 אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות.

מקלפים את 4 הבננות ומועכים היטב.

בקערת מיקסר, וו בלון, מקציפים את הביצים עם הסוכר, במהירות גבוהה,

למשך 6 - 8 דקות עד קבלת קרם תפוח, בהיר.

בקערה נפרדת מערבבים, חמאת שקדים, רסק תפוחים תמצית וניל

מוסיפים בהדרגה את התערובת לתערובת הביצים, תוך המשך ערבול במיקסר.

מערבבים את הקמח, שיבולת שועל עם אבקת האפיה.

מוסיפים את תערבות הקמח בהדרגה תוך ערבול, עד שמסיימים את כל הכמות.

עד קבלת תערובת אחידה, סמיכה.

ב 2 תבניות אינגליש קייק או אחת עגולה, רצוי לבחור נון סטיק ואז אין צרוך לשמן. או אם זה תבנית רגילה,

משמנים טיפה, ומקמחים שופכים מחצית מכמות הבצק, לכל תבנית אינגליש קייק או את כל הכמות בתבנית עגולה.

אם החלטתם לקשט בבננה חותכים לעיגולים או לאורך (כמו בתמונה),

ומסדרים יפה על העוגה.

מערבבים את חומרי הציפוי.

ומפזרים מעל העוגה.

אופים 40 - 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

כשבודקים עם קיסם, שימו לב שאם הקיסם נוגע בבננה, הוא ייצא רטוב.

זה לא אומר שהעוגה לא אפויה.



 

גם את.ה מרגיש.ה ש מתוקים מנהלים לך את החיים?

אולי אפילו מכור.ה למתוק?

היית רוצה שהצורך במתוק יפחת ?

אני רוצה להכיר לך את ערכת הגמילה ממתוקים שמשלבת צמחי מרפא,

עם דימיון מודרך לגמילה




 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף



 

אל תספספו אף מתכון בריא

פוסטים קשורים

הצג הכול

1 comentário

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
an134
22 de abr. de 2023
Avaliado com 5 de 5 estrelas.

הכנצי את העוגה ויצאה מעולה, השתמשתי בתחליף סוכר והטעם של הסטיבה ממש לא מורגש

ממליצה בחום🙏❤️

Curtir

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page