ג'ינגי'ר בראד - gingerbread - הוא קינוח מסורתי של כריסמאס
רציתי להכין אותו לחג בעת שהותי באוסטרליה.
אבל כשחיפשתי מתכון, גיליתי שרוב המתכונים עמוסים בחמאה.
אז, כרגיל שיניתי את המתכון
הוספתי תפוחים, וקיבלתי גרסה בריאה ודלת שומן
עוגה / לחם אחת, 15 מנות 125 קלוריות למנה
תבנית - 24
החומרים:
2.5 כוסות (300 גרם) קמח חיטה או כוסמין 50%
אפשר להכין תערובת לבד,
רצוי 1/2 - 2/3 קמח מלא ולא יותר, כי אחרת העוגה מאוד נמוכה ודחוסה
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לשתייה
2 כפות (11 גרם) ג'ינג'ר טחון מגורר טרי
½ כפית קינמון טחון
¼ כפית אגוז מוסקט טחון
¼ כפית ציפורן טחון
¼ כפית מלח
1 כף (14 גרם) חמאה לא מלוחה , מומסת ומקוררת מעט
2 ביצים גדולות, טמפרטורת החדר
1.5 כפית תמצית וניל
כוס (240 גרם) יוגורט יווני רגיל, דל שומן
¼ כוס (60 מ"ל) מולסה או דבש
¼ כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל טהור
6 כפות (90 מ"ל) חלב דל שומן
2 תפוחים ירוקים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
לזיגוג:
2 כפות (30 גרם) יוגורט יווני רגיל ללא שומן
1.5 כפית סירופ מייפל טהור או אפשר להחליף לחולי סוכרת לממתיק כמו סטיביה ששווה לאותה כמות
אופן ההכנה:
בקערה בינונית, מערבבים יחד את הקמח ושאר החומרים היבשים בקערה בינונית.
בקערה נפרדת, מערבבים ביצים עם הוניל. מוסיפים פנימה את היוגורט, מערבבים עד שלא נשארים גושים.
מוסיפים את המולסה וסירופ המייפל.
מוסיפים לתערבות הרטובה את התערובת היבשה,
ב 3 - 4 פעמים ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
יותר נוח לעשות זאת בעזרת מיקסר.
מוסיפים את קוביות תפוחי העץ מערבבים שוב.
בתבנית עגולה בקוטר 24, משומנת ומקומחת שופכים את תערובת הבצק ומשטחים
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 45 – 50 דקות עד שהעוגה מזהיבה,
וקיסם שננעץ בה יוצא יבש.
לאחר צינון מכינים את הזיגוג:
מערבבים יחד את היוגורט, וסירופ המייפל בקערה קטנה.
רגע לפני ההגשה מטפטפים על כיכר הג'ינג'ר את הזיגוג.
רוצה להתמודד בהצלחה עם הצורך במתוק?
שילוב דימיון מודרך וצמחי מרפא יעזור לך מאוד.
אני מזמינה אותך להכיר את ערכת גמילה ממתוקים
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
コメント