עוגת גזר ללא גלוטן כשרה לפסח עם זיגוג יוגורט
- ליאורה חוברה
- לפני 6 ימים
- זמן קריאה 4 דקות
עודכן: לפני 4 ימים

עוגת גזר עגולה עם זיגוג
עוגת גזר היא אחת העוגות האהובות והפופולריות ביותר בכל העולם.
הטעם המוכר והמתוק הזה, המשלב את הרכות של הבצק עם המתיקות הטבעית של הגזר,
הופך אותה לבחירה מצוינת בכל עונה.
המתכון המיוחד שלנו לוקח את עוגת הגזר הקלאסית ומשדרג אותה - עוגה ללא גלוטן שמתאימה גם לפסח, גם לחולי צליאק, וגם לאלו המקפידים על אכילה מבוקרת, \כמו חולי סוכרת או אנשים בתהליכי הרזיה ושמירה על אורח חיים בריא.
העוגה מושלמת כפי שהיא, אך למי שמעוניין בתוספת, הזיגוג המיוחד שלי שונה לחלוטין מהזיגוגים המסורתיים העמוסים בסוכר.
זהו זיגוג המבוסס על מרכיבים טבעיים ומופחתי סוכר, המשתלב באופן מושלם עם טעמי העוגה ושומר על האיזון התזונתי.
אם את מחפשת מתכון לקינוח מתוק וטעים שגם שומר על הבריאות – זה המתכון בשבילך
דיאטיפ של ליאורה: לפי הרפואה הסינית - המתיקות הטבעית והמקרמלת של הגזר בעוגה מספקת את הצורך שלנו במתוק, מה שמפחית משמעותית את הצורך בממתקים אחרים. הגזר לא רק מוסיף לחות ומרקם מושלם לעוגה, אלא גם מעניק ערכים תזונתיים חשובים כמו סיבים תזונתיים, ויטמינים ונוגדי חמצון.
15 מנות, 117 קלוריות למנה בלי ציפוי ; 120 קלוריות למנה עם ציפוי
(ממליצה להכין כמות כפולה, כי היא מתחסלת במהירות)
חולי סוכרת יכולים להחשיב מנה של העוגה כמנת ממתק יומי או כמנת פחמימה + חצי מנת פרי
העוגת הזו מתאימה לכל השנה וגם לפסח.
וגם לחולי סוכרת ללא גלוטן טבעונים או כל דיאטה אחרת
אני ממליצה לעבוד עם כפות מדידה סטנדרטיות או עם משקל
תבנית עגולה 24 ס"מ או אינגליש קייק ארוכה
החומרים ל - 15 מנות
50 גרם קמח שקדים
100 גרם קמח שיבולת שועל או קמח תפוחי אדמה
75 גרם קורנפלור
1/4 כוס סוכר חום דביק
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
2 כפיות גרידת לימון מגוררת ( אפשר לשלב עם קליפת תפוז)
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר חום דק ( להקצפת הביצים)
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות גזר מגורר דק
גיוונים:
חצי כפית קינמון שמפחית צורך במתוק
רבע כפית ג'ינג'יר מגורר
ציפורן טחונה למי שאוהב את הטעם
60 גרם - חצי כוס אגוזי מלך שבורים - מוסיף 25 קלוריות לפרוסה
החומרים לזיגוג (פרוסטינג)
2 כפות גדושות יוגורט רגיל או טבעוני
רבע כפית קינמון
כף אגוזים קצוצים
חצי גזר מגורר
עוגת גזר מאורכת ללא זיגוג
אופן ההכנה:
חומרים:
1/2 כוס (50 גרם) קמח שקדים
1/2 כוס ועוד כף (95 גרם) קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס ועוד כף (75 גרם) קורנפלור
1/4 כוס סוכר חום גולמי (טורבינדו)
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טרי מגורר ( לא חובה אבל ממש משדרג את הטעם)
2 כפיות גרידת לימון מגוררת
4 ביצים גדולות
1/3 כוס סוכר לבן אורגני
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות גזר מגורר דק (בערך 283 גרם)
הוראות הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה רצוי אקולוגי
בקערה גדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים: קמח שקדים, קמח תפוחי אדמה, קורנפלור, סוכר חום, אבקת אפייה, מלח, אגוז מוסקט, גרידת לימון. והגיוונים שהחלטת להוסיף.
בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר הלבן במשך 8-10 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה בצבע בהיר. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים.
מקפלים לתערובת הביצים את החומרים היבשים בתנועות עדינות, בשלוש פעמים. בין הוספה להוספה, מקפלים פנימה את הגזר המגורר. חשוב לשמור על תנועות עדינות כדי לא להוריד את נפח התערובת.
יוצקים את הבלילה לתבנית. אופים 30 - 40 דקות או עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא נקי מצננים על רשת. מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין. משחררים את דפנות התבנית
אם רוצים להוסיף את הזיגוג - לאחר קירור מלא
מערבבים יוגורט עם קינמון,
מורחים על העוגה, מפזרים מעל אגוזים וגזר מגורר.
טיפ:
העוגה נשמרת היטב במקרר עד חמישה ימים כשהיא עטופה היטב בניילון נצמד.
העוגה נהדרת גם ליומיים-שלושה אחרי האפייה, כשהטעמים מתמזגים עוד יותר.
עוגה טעימה ומעולה.
עשיתי אותה כמה פעמים.
תודה על המתכון♥️