top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

עוגה בחושה עם פירות מיובשים ושוקולד

עודכן: 24 בפבר׳


עוגה בחושה עם פירות מיובשים ושוקולד

אני אוהבת את המשחק של "אפשר ככה ואפשר גם ככה"

כי במקום להשתמש במוצרי אפיה מעובדים המכילים כמויות עתק של סוכר, שומן ועוד,

אפשר להכין את העוגה בגרסה יותר רזה.

שינויים קלים במרכיבים (יוגורט במקום שמנת) ובכמויות (אפשר פחות סוכר ושוקולד)

ובקלות, נקבל עוגה שיש בה פחות קלוריות משמעותית

במתיקות הרבה יותר עדינה (וככה גם תעזרי לעצמך גם להגמל ממתוק)

עוגה בחושה מלאה פירות מיובשים, רכה ועסיסית עם קמח מלא ומתיקות מתונה

מצוינת לט"ו בשבט, וגם לניצול הפירות היבשים שנשארו מהחג.


הנה הגרסה הרזה והבריאה

עשרים פרוסות (בסך הכול) ב־2 תבניות אינגליש קייק, 177 קלוריות לפרוסה

החומרים:

  • 3/4 כוס שמן סויה או קנולה או אגוזים

  • 1/2 כוס דבש

  • 3 ביצים

  • כוס וחצי ( 210 גרם) קמח עוגה רגיל

  • 3/4 כוס (90 גרם) קמח מלא לעוגות

  • שקית וחצי אבקת אפיה

  • 1/2 כוס אגוזים או שקדים קצוצים

  • כוס וחצי פירות יבשים קצוצים לא מסוכרים

  • 50 גרם שוקולד ציפס משוקולד מריר ( אפשר לוותר ולחסוך קלוריות)

  • גביע יוגורט 3% של 200 מ"ל או 180 מ"ל מיץ תפוזים לגרסת פרהה ( באדיבות נורית הללי)

  • 2 כפיות קליפת לימן מגורדת

  • כף מיץ לימון טרי

  • 4 כפות ליקר בטעם פירות

  • כפית תבלין חוויאג' לקפה למי שאוהב תיבול מתקתק - מחמם. אפשר לקנות בחנויות תבלינים או להכין לבד לפי המתכון הזה- חוויאג לקפה של ליאורה.

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבניות בנייר אפייה, אין צורך לשמן.

שמים בקערת המערבל את השמן עם הביצים ומערבלים לבלילה אחידה. מוסיפים את הדבש ומערבבים.

שמים בקערה נפרדת את כל המרכיבים היבשים - הקמח, אבקת האפייה, הפירות המיובשים, האגוזים או השקדים והשוקולד צ'יפס, ומערבבים.

בקערה נוספת שמים את היוגורט, קליפת הלימון, מיץ הלימון והליקר ומערבבים.

מוסיפים לקערת השומן-דבש-ביצים, את התערובת היבשה ואת קערת הנוזלים לסירוגין, במשך 3-4 פעמים.

בוחשים לאחר כל הוספה.

מעבירים לתבניות ואופים 35-40 דקות, עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.

מוציאים, מצננים קלות ומגישים.

עוגה בחושה כזו עם פירות מיובשים נשמרת 3 ימים ללא קירור.


עוגה בחושה עם שוקולד ופירות מיובשים, מבט צד

פורסם במדור שף - גליון לאשה ובעמוד של ליאורה חוברה ב XNET


הנה כמה תגובות ממי שהכינו את העוגה:


 

ואם את מרגישה שהמתוקים ממש שולטים בך,

אז תדעי שזה יכול להיות אחרת - כן את יכולה להנות מ"מתוק קטן עם הקפה"

בלי למצוא את עצמך אוכלת חבילת שוקולד שלמה, אני יודעת שממש לא בא לך לעלות במשקל בגלל המתוקים

ושאת פשוט צריכה עזרה קטנה.

ולעזרה שאני רוצה להציע לך קוראים

"מתוק טבעי"- ערכת גמילה למתוקים , שעזרה כבר למאות א.נשים,

לעבור לממתק טבעי יומי, בקלות ובלי מאמץ,

וכמובן לרדת במשקל

15 צמחי מרפא בכמוסות ובחליטה שיעזרו לך להתמודד עם נשנשת המתוקים

תפריט הרזיה משובח, ( שממתן את אכילת המתוקים),

והדמיית דימיון מודרך עצמתית שמטמיעה בוך תת המודע שלך,

את הגמילה ממתוקים בקלות ונעימות.


ערכת הגמילה ממתוקים

מחכה לך בלחיצה 👇🏽



 

הכנת?

אני רוצה לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

אפשר לתייג אותי באינסטגרם .instagram.com/liorahoubara

 וגם בפייסבוק .facebook.com/liora.houbar.diet

שאלות, שיתופים, הצעות וכמובן צילומים אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות 👇🏽



פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page