
כשיש לך יותר מדי עגבניות – תכבשי אותן!
זה התחיל ביום שבו התכוונתי להזמין שלוש עגבניות ובפועל קיבלתי - שלוש סלסלות…
אז אחרי שצחקתי על עצמי קצת, חיפשתי פתרון שלא יגרום לי לזרוק אוכל
ופתאום נזכרתי כמה אני אוהבת ירקות חמוצים תוצרת בית.וזהו.
מהר מאוד נולדה צנצנת צבעונית של עגבניות כבושות עם עוד ירקותחמוצים-מתקתקים,
עם ביס קראנצ'י וחריף עדין – שהתאימה לי בול ליד כל ארוחה.
אם גם את מחפשת פתרון בריא, פשוט וטעים, במיוחד כשרוצים לגוון בלי להוסיף פחמימות – המתכון הזה בשבילך.
דיאט טיפ של ליאורה חוברה
תוספת חמוצה כזאת יכולה לעזור לך להפחית את הצורך באכילה מיותרת בין הארוחות – היא מעוררת את בלוטות הטעם, מוסיפה עניין לכל ביס, ומשביעה דרך החמיצות והחריפות.
בנוסף, לפי הרפואה הסינית טעמים שונים כמו חמוץ או מלוח מפחיתים את הצורך במתוק.
אני תמיד ממליצה להחזיק צנצנת כזאת במקרר,
במיוחד אם את שומרת על תפריט דל פחמימה – זה מרענן, טעים, ושומר אותך על המסלול בלי לוותר על הטעם.
צנצנת עגבניות כבושות של ליטר וחצי
כמות הקלוריות זניחה החומרים:
5 -6 עגבניות רגילות (ממליצה על תמר) או 3 כוסות עגבנית שרי בכל מיני צבעים
1 - 2 בצלים סגולים
חופן מקלוני סלרי + עלים צעירים באורך של 5 - 6 ס"מ
שיניים קלופות מחצי ראש שום ( 5 - 7)
2 עלי דפנה
1 כף סוכר חום
זר שמיר טרי שטוף
כפית זרעי חרדל צהוב
כמה עיגולי פלפל ירוק חריף פרוס ( לאוהבי החריף)
5 -6 גרגירי פלפל אנגלי שלמים
חופן עלי בזיליקום קצוצים
4 כוסות מים (800 מ"ל )
4 כפיות מלח איכותי טבעי ( אני אוהבת להשתמש במלח הימלאיה ורוד)
2 כפות (50 מ"ל) חומץ טבעי, לא ממליצה להתפשר על הסיננטי
גיוונים שה לא חובה: פלפל חריף פרוס, עלי טימין, גרגרי חרדל, עלי בזיליקום
אופן ההכנה:
מכינים צנצנת מעוקרת (ממלאים במים רותחים ומשהים עד שהמים מתקררים) שנסגרת היטב
שוטפים היטב את העגבניות ומיבשים.
עגבניות רגילות פורסים לפרוסות עבות
עגבניות שרי אפשר להשאיר שלמות לנקב נקב בעזרת קיסם בכל אחת או לחצות.
את הבצל קולפים ופרוסים לפרוסות דקיקות
מרפדים את תחתית הצנצנת בשמיר, 2 -3 - שיני שום, כמה עיגולי פלפל חריף וגרגרי פלפל אנגלי.
מרפדים בשמיר ומעל מסדרים בצפיפות - עגבניות , פרוסות בצל, שיני שום, מקלוני סלרי.
מכניסים את שאר המרכיבים עלי דפנה, זרעי חרדל פלפל חריף, גרגירי פלפל שחור ועוד קצת שמיר.
ובשלב זה אני אוהבת לסדר בשכבות מרכיבים, לשפוך נוזל כבידה (להלן) ושוב שכבה.
בסיר, מכינים את נוזל הכבישה .מרתיחים מים, סוכר עם מלח והחומץ, מערבבים עד המסה.
ומוזגים לצנצנת.
מוסיפים ירקות ומים עד שהצנצנת מלאה ממש עד גדותיה במים
מקררים.
וסוגרים הרמטית. כדי להיות בטוחים שאין אוויר אני מציעה למלא ממש בנוזל הכבישה כך שבשלב הסגירעה, קצת ממנו ישפך החוצה. אויר יכול להרוס את כל תהליך הכבישה.
אם המים לא מגיעים עד קצה הצנצנת, מוסיפים מים שהמסתם בהם מלח - כפית מלח לכל כוס מים.
סוגרים ואוטמים, ומניחים במקום מואר כמו אדן החלון כדי האיץ את הכבישה וגם כדי לתת הרגשה טובה של בריאות לגוף ולנפש, לפחות זה מה שזה עושה לי.
ואז כולם מתפעלים מזה ש"את כזאת בלעבוסטה" ( כמו שסבתא שלי היתה אומרת).
הירקות טובים לאכילה לאחר יומיים עד שבוע, תלוי איך אתם אוהבים אותם.
אז אפשר אחרי יומיים, להוציא לטעימה בעזרת מזלג.
(לא לגעת בידיים כי זה מכניס חיידקים ויהרוס לכם את הכבישה)
ומחליטים את זה מספיק כבוש או שאתם רוצים עוד.
כשאוהבים את הטעם והמרקם, מעבירים למקרר.
ואחרי שאת מכינה לעצמך צנצנת כזו , בואי נדבר רגע על תזונה דלת פחמימה
אם את כבר איתי באחד המסלולים של התוכנית דלת הפחמימה שלי

– את בטח יודעת כמה חשוב שיהיו לך פתרונות זמינים, טעימים ובריאים במקרר.העגבניות הכבושות האלה הן בדיוק מה שאני אוהבת להוסיף לצלחת – בלי לסבך, בלי פיתויים, ועם הרבה טעם.
ואם את עוד לא בתוכנית – זה בדיוק מסוג הדברים שאני מלמדת שם:איך לבנות תפריט מאוזן שיתאים לך באמת, איך לא להישאר רעבה, ואיך ליהנות מאוכל – גם כשמצמצמים פחמימות.
📌 כל הפרטים נמצאים ממש כאן למטה –
ואם יש לך שאלה או התלבטות, אני כאן בשבילך.לפעמים כל מה שצריך זה פשוט התחלה אחת קטנה.
זו תוכנית שלמה ומובנית לירידה במשקל בצורה שפויה ובריאה.
זה לא רק עניין של אוכל טעים, אלא של גישה חדשה לאורח חיים – כזו שמחזירה לך את השליטה והביטחון בדרך שלך. אם את מחפשת תוכנית שתעבוד עבורך ולא להפך, זו בדיוק ההזדמנות להתחיל
השיטה שעזרה לעשרות אלפי נשים, לצאת מהתקיעות ולרדת במשקל, מהר ובטוח
17 יום שיעזרו לך להתניע את ההרזיה שלך
וסוף סוף לראות את מחוג המשקל פונה לכיוון הנכון
תוכנית דלת פחמימות בריאה ומהודקת בפלטפורמה דיגיטלית
שתעזור לך להכנס לתהליך הרזיה
לרדת במשקל
ולצמצום משמעותי במשקל ובהיקפים בצורה טבעית ללא ספירת קלוריות!
תוכנית און-ליין מעשית
ירידה במשקל | מתכונים |תפריטים
וגם אפשרות לצמחי מרפא
כדי לעשות CARB DETOX,
להפחית פחמימות וגם בהמשך להנות מפחמימות
ועדיין לרזות ואח"כ להמשיך לשמירה על המשקל,
והצטרפות לתוכנית CARB DETOX EXPRESS
(גרסת הבוסט של התוכנית שמתאימה מאוד ללפני, תוך וכדי ואחרי חגים, לפסח, לחופשות ולכל פעם שיש לך 2 -3 - קג שאת ממש רוצה להפרד מהם בקרוב)
הכנתם?
Comments