כשהגעתי למקסיקו ראיתי שממש על כל שולחן ובכל ארוחה,
מגישים המקסיקנים את הסלסה - הרוטב הידוע.
הבאתי את המתכונים לכאן - בעיקר סלסלה ירוקה וסלסה אדומה.
הוספתי עוד אחת משלי - צהובה,
והנה יש לנו ממש סלסה בצבעי רמזור....
בסלסה אפשר להשתמש לתיבול טופו או טמפה(לצמחונים - טבעונים), חזה עוף,
תוספת לקציצות כתיבול,
הסלסה מעולה כמעט לכל מנה
בקיצור - מכינים בצ'יק ומשדרגים טעם של כל מה שזז במטבח.
כל החומרים לצנצנצת סלסה המכילה כ 250 מ"ל
סלסלה צהובה
החומרים:
1 פלפל צהוב ללא גרעינים חתוך
2 שיני שום טריות
מיץ מ -1 ליים או חצי לימון
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס מים חמימים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד קבלת מחית חלקה.
נשמר במקרר בצנצנת סגורה היטב 4 - 5 ימים
סלסלה אדומה טריה- Pico de Gallo
החומרים:
2 עד 3 עגבניות טריות מוצקות בינוניות. מומלץ זן תמק. חתוכות לרבעים ללא החלק הירוק
1/2 בצל אדום בינוני
חצי - 1 פלפל חריף לאוהבי חריפות. אפשר גם בלי
מיץ מ -1 ליים או חצי לימון
1/2 כוס כוסברה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם
1 קורט אורגנו מיובש או יותר לפי הטעם
1 קורט כמון טחון, או יותר לפי הטעם
אופן ההכנה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד קבלת מחית חלקה.
נשמר במקרר בצנצנת סגורה היטב 4 - 5 ימים
סלסלה ירוקה חריפה אש בהשראת - Tomatillo Salsa Verde
סלסה מקסיקנית מיוחדת שעשויה מטומטילו - שזהו למעשה זן של עגבניות ירוקות.
מכיוון שאין או קשה מאוד להשיג בארצנו את הזן הזה -
התפשרתי על פלפל ירוק או עגבניות שרי ירוקים והרבה עשבי תיבול
ומידת החריפות תלויה במה שאוהבים
החומרים:
1/4 צרור פטרוזיליה
1/4 צרור כוסברה
3 -4 - בצלים ירוקים - רק החלק הירוק
חצי כוס עלי בזיליקום או נענע שטופים מופרדים מהגבעולים ( תלוי מה יותר אוהבים)
כוס עגבניות שרי ירוקות או פלפל ירוק חתוך ללא גרעינים
1 - 2 פלפל ירוק חריף - לפי מידת החריפות שאוהבים
5 שיני שום קלופות
2 כפות שמן זית
¼ כוס מיץ לימון
מלח לפי הטעם וקורט פלפל שחור גרוס גס
אופן ההכנה: שמים את כל החומרים במעבד מזון ומעבדים עד קבלת מחית חלקה.
נשמר במקרר בצנצנת סגורה היטב 3-4- - ימים
מה עושים עם סלסה -
מורחים על לחם סתם ככה, או כמובן על טורטיה
מוסיפים לממרחים אחרים כמו גבינות וכו
אוכלים עם דג כמו הסלמון שבמתכון בלחיצה כאן
מגישים עם עוף, כמו במתכון בלחיצה כאן
לשימוש בקציצות – מוסיפים לבשר, בזמן הכנת התערובת ואין צורך בתיבול נוסף.
לשימוש בחזה עוף או טופו/טמפה – מוסיפים למרינדה לפחות 3 -4 – שעות.
ואז צורבים את הטופו/טמפה או חזות העוף על מחבת פסים מרוסס דק בשמן.
להשריית בשרים למנגל – משרים את הבשרים שמרינדה לפחות 3 -4 – שעות, במנגל, פשוט מניחים על הגריל.
רוצה לדעת כמה יש בכף של ממרחים ורטבים?
הספר 365 יום בלי תירוצים, מביא לך משוואות מאכלים וגם
מעל 100 מתכונים ועוד המון טיפים ומידע.
לכל הפרטים על הספר לחצ/י כאן או על התמונה או לרכישה ישירה כאן -
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments