כך תכינו סלמון כבוש שהולך מעולה בכריך או כמנה ראשונה בחג.
מתכון ללא פחמימות, וללא גלוטן.
אפשר לגוון גם עם פורל
דיאטיפ של ליאורה חוברה - סלמון עשיר בחומצות שומן אומגה 3 -
מומלץ מאוד לבריאות הלב והמוח
לצנצנת גדולה
החומרים:
נתח פילה סלמון עם עור במשקל כ - 500 גרם
כוס מלח גס (אל דאגה הוא לא נשאר...)
כוס סוכר (גם הוא לא ישאר)
כף גרידת לימון או תפוז (לגיוון טעמים)
כמה גבעולי שמיר (חובה)
כמה גבעולי טימין (לא חובה)
10 גרגרי פלפל אנגלי
זרעי כוסברה (לא חובה, אבל משפיע לטובה על הטעם)
צ'לי אדום פרוס למי שאוהב מעט חריפות
גיוונים
עשבי התיבול והתבלינים ניתנים לשינוי וגיוון לפי מה שאוהבים.
אופן ההכנה -
מערבבים מלח עם סוכר ועם גרידת לימון או תפוז
בתבנית פיירקס או זכוכית שכל הנתח נכנס בה בנוחות,
בתחתית שופכים כשליש מהתערובת.
מעל מניחים את הנתח כשהעור למטה.
מעל מפזרים את שאר תערובת הסוכר-מלח, כך שתכסה היטב את כל הדג.
מעל מפזרים את עשבי התיבול והתבלינים.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל - 4 - 24 שעות.
זמן הכבישה תלוי במה שאוהבים. זמן של 4 שעות יתן דג נא.
זמן כבישה של 12 שעות יתן דג נא בחלק הפנימי
זמן כבישה של 24 שעות יתן דג יותר כבוש ומוצק.
מוציאים את הנתח מתערובת המלח-סוכר, שוטפים אותו במים פושרים ומייבשים היטב.
פורסים פרוסות דקות ומגישים כחלק ממנה ראשונה כמו במתכון סלמון וגבינת עיזים על מצע סלק
או על פרוסת לחם משובח.
נשמר בכלי אטום במקרר עד שבועיים
החגים תיכף כאן ואת.ה רוצה לעובר אותם בשלום,
ובלי קילוגרמים מיותרים?
אני מזמינה אותך להכיר את קיט צמחי המרפא
LIGHT & SLIM
קיט שנמכר כבר שנים ויש בו 14 צמחי מרפא,
וגם הרבה בונוסים שווים
כל הפרטים ורכישה כאן
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments