top of page

בלחיצה  על ה 3 נקודות

תמונת הסופר/תליאורה חוברה

סלמון ותפוחי אדמה ברוטב רימונים

עודכן: 17 באוג׳ 2022


סלמון ותפוחי אדמה ברוטב רימונים
סלמון ותפוחי אדמה ברוטב רימונים



מנה חגיגית שהיא ארוחה שלמה ומתאימה להגשה גם בראש השנה וגם בשאר ימות השנה.

את רוב ההכנה אפשר להכין גם כמה שעות לפני הארוחה

ואת ההכנה הסופית עושים 20 דקות לפני ההגשה.



6 מנות 470 קלוריות למנה שהיא ארוחה

החומרים

6 סטייקים סלמון (200 גרם כל אחד)

½ כוס ליקר רימונים

מיץ מלימון שלם

מיץ מתפוז שלם

כף דבש

2 כפות רכז רימונים טבעי ללא סוכר

12 תפוחי אדמה

2 כפות שמן

3 בצלים

מלח גס, פלפל שחור טחון גס – רצוי במטחנה

עשבי תיבול גרוסים במטחנה

גרגרי רימון לקישוט

אופן ההכנה:

מערבבים ליקר רימונים, מיץ לימון, מיץ תפוזים, דבש ורכז רימונים.

שוטפים את פרוסות הסלמון ומשרים בתערובת למשך כשעתיים.

מוציאים את נתחי הסלמון ומנגבים אותם במגבת נייר.

שומרים את נוזלי המשרה.

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שהם די רכים אך לא רכים מאוד.

קולפים אותם ופורסים לפרוסות עבות.

משמנים קלות תבנית גדולה בעלת דפנות גבוהות.

מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית התבנית.

מפזרים מעל תפוחי האדמה מלח גס, פלפל שחור גס ועשבי תיבול – רצוי כולם במטחנה.

פורסים את הבצלים ומאדים בכף שמן עד שהם מזהיבים.

מפזרים אותם מעל תפוחי האדמה.

.עד שלב זה אפשר להכין גם כמה שעות לפני ההגשה.

מחממים במחבת כבדה את כף השמן השניה.

צורבים קלות את פרוסות הסלמון במחבת משני הצדדים. 2 דקות מכל צד.

מעבירים את נתחי הסלמון לתבנית ומניחים מעל תפוחי האדמה והבצלים.

שופכים למחבת את נוזלי המשרה שנותרו.

מבשלים כמה דקות תוך כדי ערבוב.

שופכים את הרוטב על הסלמון כך שיכסה היטב את כל המצוי בתבנית.

מכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות ל – 15 - 20 דקות עד שהסלמון מוכן.

שימו לב לא לייבש את הסלמון.

מפזרים מעל גרגרי רימון, לטעם, צבע ובריאות.

מגישים מיד, חם, עם סלט ירוק.


רימון מלך השולחן
רימון מלך השולחן

ועוד כמה על רימון וכל הסיבות שתרצו לשלב אותו בתפריט שלכם,

וגם על שמן זרעי רימונים המופלא






 

רוצה לדעת איך אפשר לשלב שמן זירעי רימונים

ביופי הטבעי שלך?

שמן רימונים הוא חלק מקיט

סוד הנעורים

קיט נשי אנטי- אייג'יניג טבעי

כל הפרטים עליו ורכישה מיידית






 

אשמח לכל תגובה או שאלה,

הכנתם ? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.

כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות


רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?

לקבל המון טיפים קלים ובריאים

מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.


יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי


אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף


 


פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating

שתפו את המתכון עם אחרים

עוד מוצרים בריאים במיוחד בשבילך

bottom of page