מנה שמכינים בצ'יק צ'ק והיא למעשה ארוחה מלאה
מחממת ומשביעה.
בגרסה בשרית וצמחונית - טבעונית
דיאטיפ של ליאורה חוברה
אורז לבן דווקא עדיף על מלא,
כי האורז גדל ברדמת ביצות שיש בה חומר רעיל בשם ארסן.
הוא דווקא מצטבר יותר בקליפות.
לכן חשוב גם לשטוף את האורז היטב
4 מנות 450 קלוריות למנה בשרית שהיא ארוחה מלאה , ו 300 קלוריות- למנה צמחונית שהיא ארוחה מלאה
החומרים למרינדה:
כף דבש
כף חרדל
כף קטשופ
3 שיני שום כתושות
1/4 כוס מים חמימים
שאר החומרים:
600 גר פרגיות חתוך לקוביות
או כוס גרגרי חומוס קפואים + כוס גרגרי אפונה קפואים
שהופשרו במים רותחים ח - 15 דקות ( לגרסה צמחונית - טבעונית)
3 בצלים פרוסים דק
6 שיני שום חתוכות
כוס ירקות שאוהבים קלופים וחתוכים לקוביות או עיגולים - גזר, קישוא, סלרי , כרובית וכו
1.5 כוס אורז רצוי בסמטי שטוף היטב
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קוציצה (לא חובה)
3 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית כורכום, כפית כמון, חצי כפית פלפל אנגלי טחון
אופן הכנה:
מערבבים את כל חומרי המרינדה ומשרים את קוביות הפרגיות ל שעה - 5 שעות במקרר.
אם מכינים גרסה טבעונית / צמחונית, משרים את גרגרי החומוס והאפונה במרינדה.
בסיר נון סטיק מזהיבים בצלים על תרסיס שמן
מוסיפים את שיני השום ומזהיבים עוד דקה
מוסיפים את קוביות הפרגית (או גרגרי החומוס והאפונה) ומבשלים תוך ערבוב,
עד שקוביות הפרגית לבנות מכל הצדדים.
מוסיפים את האורז ומערבבים היטב תוך עוד 4 -5 דקות בישול.
מוסיפים את הירקות ומערבבים.
מוסיפים את המים והתבלינים מערבבים היטב.
מוסיפים פטרוזיליה ושמיר, מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר.
ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן.
משהים בסיר מכוסה עוד 10 דקות לפני ההגשה.
מגישים חם
מומלץ להגיש עם תבשיל ירקות או סלט.
רוצים עוד מתכונים כאלה? וגם המון תפריטים לכל ימי השנה?
הכירו את הספר 365 יום בלי תירוצים, בלחיצה כאן או לרכישה מיידית
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם ? אשמח לשמוע איך יצא וגם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments