סחלב בריא וטעים
אוהבים סחלב? ברור שאוהבים.
הידעתם שמקור שמו של הסחלב
הוא צמח הסחלב. עמילן פקעותיו הטחונות
משמש באופן מסורתי כבסיס להכנת המשקה.
הביקוש גרם כמעט להכחדת פקעות הסחלב והמחיר הגבוה גרם לכך, שהיום משתמשים בעמילן תירס
הנה גרסה טעימה, בריאה וממש דיאטטית שלו.
2 דקות עבודה ויש לכם מעדן חורפי מחמם.
בגרסה טבעונית, ללא גלוטן וגם לחולי סוכרת
ויש גם גרסת מלבי
*דיאטיפ של ליאורה חוברה - שימוש בתבלינים מחממים,
מכניס לגוף אנרגיה מחממת ב - 0 קלוריות ובכך מפחית אכילת חורף
2 מנות 90 קלוריות למנה עם סוכר, 50 קלוריות למנה אם ממתיק
חומרים
2 כפות קורנפלור
כוס חלב רגיל או עיזים או תחליף חלב טבעוני + כוס מים
2 כפות סוכר חום או דבש או תחליף סוכר לחולי סוכרת או לחיסכון בקלוריות
חצי כפית תמצית וניל
כפית מי ורדים או 2 טיפות תמצית ורדים
1/2 כפית קינמון או תערובת חוויאג לקפה למי שאוהב אפשר לקנות או להכין לבד לפי המתכון שכאן
לגרסת מלבי:
כף מי ורדים
לקישוט-רוטב פירות יער שהמתכון שלו כאן
לקישוט:
פתיתי קוקוס, קינמון, שבבי פיסטוק, אבקת קקאו, זרעי פשתן, ברי׳ס מיובשים
אופן ההכנה:
מערבבים את הקורנפלור עם חצי כוס מים עד המסה מלאה.
בסיר קטן מחממים את שאר המים והחלב עד שהתערובת חמה. מוסיפים מי ורדים לגרסת המלבי.
מוסיפים את המים עם הקורנפלור בזרם דק תוך כדי בחישה ומערבבים כל הזמן,
על אש קטנה. כדי שלא יווצרו גושים.
תוך כדי כך מוסיפים את כל שאר החומרים.
מבשלים עד רתיחה והסמכה.
מוזגים לקעריות או ספלים,
מקשטים במה שאוהבים ומגישים מיד
קשה לך לרדת במשקל בחורף?
מרגיש.ה שאת.ה אוכל.ת יותר בגלל הקור?
קיט חורף קל על המשקל נולד בדיוק כדי לעזור לך בזה
כל הפרטים כאן למטה
אשמח לכל תגובה או שאלה,
הכנתם? אשמח לשמוע איך ויצא גם צילומים ישמחו אותי מאוד.
כל שיתוף אפשר כאן מתחת למתכון בקוביית התגובות
רוצים לראות מה קורה אצלי במטבח?
לקבל המון טיפים קלים ובריאים
מזמינה אתכם לאינסטגרם שלי– כאן.
יש לכם פייסבוק? אל תשכחו להצטרף לקבוצת הבישול הבריאה שלי
אהבתם את המתכון? שתפו בלחיצה על האייקונים של הרשתות החברתיות או אייקון השיתוף
Comments